25Η ΜΑΡΤΙΟΥ: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάζεται σήμερα 25η Μαρτίου 2019 από την Εκκλησία μας. Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α’ στίχ. 26-38). Σήμερα ανήγγειλε ο αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία ότι θα γεννήσει τον Σωτήρα.

Γιορτή σήμερα.

Την ήμερα αυτή, ο θεόσταλτος αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παρθένο Μαρία, στη Ναζαρέτ και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό.

Και Όταν η Παρθένος αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατό να συλλάβει χωρίς άνδρα, ο αρχάγγελος της απάντησε ότι «το Άγιο Πνεύμα θα έλθει σε σένα και η δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει» Τότε η σεμνή κόρη, η Παρθένος Μαρία, του απάντησε ταπεινά. «Ιδού λοιπόν, η δούλη του Κυρίου.

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Ας γίνει το θέλημα Εκείνου». και καθώς ο Γαβριήλ εξαφανίστηκε από μπροστά της, συντελέστηκε το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας. με τρόπο υπερφυσικό, η Παρθένος συνέλαβε στην άχραντη κοιλιά της, τον Υιό και Λόγο του Θεού.

25 Μαρτίου

Εκείνον πού με την εκούσια θυσία του επάνω στο Σταυρό, έσωσε το ανθρώπινο γένος από τον αιώνιο θάνατο και την καταστροφή στην οποία είχε οδηγηθεί μετά την πτώση των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο και την εμφάνιση της αμαρτίας στον κόσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Τι γιορτάζουμε αύριο 25 Μαρτίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Tον Ευαγγελισμος της Θεοτόκου, τον εκτιμώ απόλυτα, αλλα αυτο που μου διαφεύγει ειναι η σχέσης μεταξύ του Ευαγγελισμου της Μητέρας του ΚΥΡΙΟΥ μας και της ανακήρυξης της ΠΡΩΣΤΑΤΙΣΣΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας. ΓΙατι ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας, δεν είχε διάθεση να μας προστατέψει ???
Μήπως ζητήθηκε αρχικώς απο τον ΧΡΙΣΤΟ να μας προστατέψει, και δεν καταδεχτηκε, και επομένως ΚΑΤ ανάγκη ζήτησαν απο την μητέρα του, η απλώς για αγνωστους λόγους, μερικοί πατέρες, θεώρησαν οτι θα ήταν καλύτερο να τον παρακάμψουν ????
Ειναι αναμφισβήτητο οτι ο ΧΡΙΣΤΟΣ ειναι σπλαχινικος και γεμάτος συμπόνοια αφου πήγε στον σταυρο να πληρώσει τα λυτρα της αμαρτίας μας, άρα ποσο περισσότερο θα μας βοηθούσε αν του ζητούσαμε να σταθεί στο πλευρό μας ???
Τι κριμα, που ενώ πανηγυρίζουμε καθε μεγάλο Σάββατο οταν δεχόμεθα το φως που ερχεται απο τον Παναγία τάφο του, ποτέ δεν σκεφτομεθα να του ζητούμε να μας προστεψει απο τις επεκτατικές κακόβουλες διαθεσεις της Τουρκίας.
Ευχομα τον ΘΕΟ και ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ με ολην μας την καρδιά να τον εμπιστευτούμε και να τον παρακαλέσουμε να μας προστατέψει απο τους πιθανότατους μελλοντικούς κινδύνους . ΑΜην!