ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ: Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Ποιοι απεργούν σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν στην απεργία

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επιπλέον, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες.

Στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), από τις 06:00 έως τις 06:00 της Τετάρτης.

«Να σημάνει γενικός συναγερμός στα καράβια, στα σωματεία, παντού» ζητούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ, «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ, που θέλει να βάλει ταφόπλακα στις ΣΣΕ, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης και δίνουν ραντεβού σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:00 της 24ης Σεπτεμβρίου στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά.

Απεργία- Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες αναμένεται να παρουσιαστούν την Τρίτη σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24η απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακινητοποιημένα παραμένουν:

Τρόλεϊ

Λεωφορεία
Ηλεκτρικός (γραμμή 1)

Την ίδια ώρα, στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμή 2 και 3), με αποτέλεσμα οι συρμοί να μην λειτουργούν:

Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί

Από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι οδηγοί των τραμ, οι οποίοι θα απεργήσουν:

Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.00 το πρωί
Από τις 11.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας

Oι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς, εκφράζοντας την αντίθεσή του στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, που ενσωματώνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ακολουθεί σε λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί, μάλιστα, πως, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του αναπτυξιακού ν/σ, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Ποια σχολεία είναι κειστά σήμερα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.