Δεκαέξι χρόνια πέρασαν από εκείνη την ημέρα που η ζωή της οικογένειας Νικολάου άλλαξε για πάντα. Ήταν εκείνο το πρωινό της 29ης Σεπτεμβρίου 2005 όταν η οικογένειά του Νικολάου δέχτηκε τηλεφώνημα από τον διοικητή της μονάδας του εθνοφρουρού, ο οποίος ρωτούσε τη μητέρα του, Ανδριάνα, αν το παιδί της είναι σπίτι, ωστόσο ο 26χρονος Θανάσης εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας.

Ο ατέρμονος αγώνας της οικογένειας για να ξεσκεπαστεί η αλήθεια πίσω από τον θάνατο του παιδιού της δεν σταμάτησε ποτέ. Από την πρώτη ημέρα η οικογένεια Νικολάου υποστήριζε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Κάτι που επιβεβαιώθηκε 16 χρόνια μετά, με την εκταφή των οστών και τη διενέργεια εξέτασης στο υοειδές οστό του Θανάση από τους παθολογοανατόμους στην Ελλάδα, Εμμανουήλ Αγαπητού εκ μέρους της Δημοκρατίας και Δήμητρας Καραγιάννη από την πλευρά της οικογένειας. Μάλιστα τα δύο πορίσματα συγκλίνουν με τη μόνη διαφορά στη λέξη «πιθανή κάκωση», την οποία αναφέρει ο κ. Αγαπητός. Η παθολογοανατόμος Δήμητρα Καραγιάννη στο πόρισμα της απέδωσε ξεκάθαρα τον θάνατο του 26χρονου σε στραγγαλισμό και όχι αυτοχειρία.

Χθες, ανήμερα του θανάτου του 26χρονου Θανάση, η μητέρα του, Ανδριάνα, μετέβη στο σημείο και άφησε λίγα λουλούδια στη μνήμη του παιδιού της. Μάλιστα, εκεί έφτιαξε και ένα μικρό εκκλησάκι όπου ανάβει το καντήλι του. «Είναι η χειρότερη ημέρα της ζωής μου» ανάφερε μιλώντας στον «Φ» και με δάκρυα στα μάτια είπε πως στέκεται όρθια και συνεχίζει τον αγώνα της για να δικαιώσει την ψυχή του παιδιού της. «Δεν ξεχνώ και δεν ανέχομαι το δεύτερο έγκλημα, τη συγκάλυψη, που με τόση αυθαιρεσία και απανθρωπιά κουκούλωναν τόσα χρόνια και υποτιμούσαν τη νοημοσύνη μας», είπε και πρόσθεσε πως από τη στιγμή που αντίκρισε το παιδί της ξαπλωμένο νεκρό κάτω από τη γέφυρα έφυγε και αυτή μαζί του.

Ο αγώνας της οικογένειας είναι μακρύς, καθώς μετά και την εξέταση του υοειδούς οστού προέκυψαν αρκετά ζητήματα, όπως το γεγονός ότι αριθμός πλακιδίων με τις ιστολογικές τομές του υοειδούς οστού του Θανάση Νικολάου, δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτά που παραδόθηκαν στην Αστυνομία από τον παθολογοανατόμο Εμμανουήλ Αγαπητό, το προηγούμενο διάστημα. Μέσω διατάγματος ο θανατικός ανακριτής στις 20 Σεπτεμβρίου, διέταξε όπως εντός τριάντα ημερών τα πλακίδια να επιστραφούν και να παραδοθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου είναι ορισμένη νέα διαδικασία ενώπιον του θανατικού ανακριτή για να διατάξει περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με τη θανατική ανάκριση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.