Ο δικαιούχος θα λαμβάνει τις οδηγίες μέσω e-mail και SMS, καθώς ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δυο έως τριών ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του κατόχου.

Από σήμερα οι νέοι ηλικίας από 18-24 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996-2003 να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει προεκλογική «κάρτα»-φιλοδώρημα επιχειρώντας να πείσει τους ανεμβολίαστους νέους για να κάνουν το εμβόλιο στηλιτεύτηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης, που την κατηγορούν ότι για ακόμα μία φορά κρύβει τις ευθύνες της στην διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Διπλασιάστηκαν τα ραντεβού
Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξέφρασε την… εμπιστοσύνη τους στους νέους και ανέφερε πως από την ανακοίνωση του «κινήτρου» έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων αυτής συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, που έκλεισαν ραντεβού και φτάνουν πλέον τους 125.000.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το «πάσο» θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός, δηλαδή θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS.

Επίσης, θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι, κινηματογράφος, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και άλλα.

Η διαδικασία
Όπως ανέφερε ο υπουργός, η διαδικασία είναι απλή με τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την αίτησή στην πλατφόρμα μπαίνοντας με τους κωδικούς taxisnet (σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.