Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Βύρων εξ Ανατολής» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης του Βύρωνα στην κατάμεστη πλατεία Ταπητουργείου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, η οποία αναφέρθηκε στις προσωπικότητες που έζησαν και δημιούργησαν σ’ αυτήν την πόλη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Γιώργος Βλάχος, ο δήμαρχος της πόλης Άκης Κατωπόδης, η περιφερειακή σύμβουλος Φαίη Καλογήρου, καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου ποντίων Καρέα- Βύρωνα Στέλλα Θεοδωρίδη.

Η βραδιά ξεκίνησε με την αφήγηση των κειμένων από τους γνωστούς ηθοποιούς Αντώνη Καρυστινό και Βάνα Βάσιου, ενώ παρεμβάλλονταν μικρασιατικά τραγούδια καθώς και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων Ελλήνων συνθετών, τα οποία απέδωσαν μοναδικά η Σοφία Μάνου, η Ζωή Παπαδοπούλου, ο Γιάννης Ταϊλαχίδης και ο Γιώργος Ντόβολος. Τους συνόδευσε η ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την διεύθυνση του Γεώργιου Δεμελή.

Την παράσταση πλαισίωσαν τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης απανταχού Ευρυτανισσών-Συλλόγου Πραστού και Τσακωνιάς με δασκάλα την Γεωργία Σταθοπούλου καθώς και του Μορφωτικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής “Τραπεζούντα” – Συλλόγου Ποντίων Καρέα Βύρωνα με δασκάλα την Σοφία Σαββουλίδου.

Η βραδιά έκλεισε με τον υπεύθυνο για την διοργάνωση της βραδιάς Γιώργο Ντόβολο, ο όποιος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την άρτια παρουσία και έκλεισε λέγοντας: «η πόλη της καρδιάς μας, ο Βύρωνας, από σήμερα εγκαινιάζει την δεύτερη εκατονταετηρίδα ζωής του, ας ευχηθούμε η παρακαταθήκη όλων όσων πέρασαν από εδώ να κρατηθεί ζωντανή στην συλλογική μας μνήμη νοηματοδοτώντας το σήμερα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.