Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου 2016, πριν την έναρξη των μαθημάτων, έλαβαν χώρα τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Παρεκκλησίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού Χαλκίδος, το οποίο τιμάται στο όνομα του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Τα Θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Χριστοφόρο Παπαθανασίου από την Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη, Εφημέριο της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Πρεσβ. Δημήτριος Παλληκαρίου – Εφημέριος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Μύτικα.

Συμμετείχε σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Αρνή, η Σχολική Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Ευαγγελία Μπλατσούκα, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλοί γονείς και, φυσικά, οι μικροί μαθητές του Σχολείου, οι οποίοι ιδιαιτέρως χάρηκαν την ύπαρξη του Ι. Ναού στο Σχολείο τους.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη όλους τους συντελεστές, τους εμπνευστές, τους δωρητές, τους διδασκάλους και τον διευθυντή του Σχολείου για την πρωτοβουλία αυτή.

Ομίλησαν ακόμη ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Αρνής και η δασκάλα κ. Σοφία Ταραμίγκου, οι οποίοι ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο, αλλά και τον π. Σταμάτιο Μπασδέκη για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ανέγερση και λειτουργία του Ι. Ναού στο Σχολείο τους.

1805idos.jpg

1805idos1.jpg

1805idos2.jpg

1805idos3.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.