Ομιλία π Γεώργιος Σχοινάς - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Νέων Μητρόπολης Τρίκκης - 27 Δεκεμβρίου 2022. Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Φοιτητών & Νέων Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης 27.12.2022.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 7:00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων και θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης για τους φοιτητές, τις φοιτήτριες τους νέους και νέες και για τα νέα ζευγάρια της Μητροπόλεως. Η όλη εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σχοινά και στη συνέχεια, αφού παρατεθεί δεξίωση, θα επακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με οδηγό την δημοτική μας παράδοση.

Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος) Νάσης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 30 Ιανουαρίου 1975. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Θεσπρωτικό του Νομού Πρεβέζης.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης πτυχιούχος της Αγγλικής γλώσσης.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή της Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί ηγουμενίας του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου Τασιά στις 18 Οκτωβρίου 1999. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 19 Οκτωβρίου 1999. Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης στις 5 Οκτωβρίου 2000 υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Β΄ Χρυσοφάκη.

Διετέλεσε γραμματέας και διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διευθυντής του εκκλησιαστικού φοιτητικού οικοτροφείου «Άγιος Αντώνιος», καθώς και ιερατικώς προϊστάμενος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης επί αρχιερατείας Μητροπολίτου Παντελεήμονος Β΄ Χρυσοφάκη και Μητροπολίτου Ανθίμου Ρούσσα.

Υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου Μιχαλοπούλου διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι της εις Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών εκλογής του.

Έλαβε μέρος σε θεολογικά συνέδρια και συνέγραψε θεολογικά και εκκλησιαστικά άρθρα.

Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης εξελέγη στις 9 Οκτωβρίου 2015 και χειροτονήθηκε την 11η Οκτωβρίου 2015.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.