ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ: O Μητροπολίτης Θήρας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννης Βόθωνα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στις ακολουθίες του Πανηγυρικού Εσπερινού και του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Άννης στον Βόθωνα της Σαντορίνης πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ιγνάτιος Αργυρός αναφερόμενος στην κατά Θεόν συζυγία έχοντας ως πρότυπο της οικογένειας μέσα στη σύγχρονη εποχή τους προπάτορες Ιωακείμ και Άννα.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια του Εσπερινού χειροθέτησε σε Οικονόμο τον π. Λεωνίδα Πίττο.Την κυριώνυμο ημέρα τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως αρχιμ π. Ματθαίος Μπαρούσης, ο όποιος τόνισε πως η σύλληψη της αγίας Άννης, γυναικός ηλικιωμένης αλλά και στείρας, μας δίνει το μήνυμα ότι η θεία Χάρη “καρπογονεῖν ἀπάρχεται” με σκοπό τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, η οποία θα συντελεστεί διά της ενανθρωπήσεως του Κυρίου, που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας της Αγίας Άννης και ευλογήθηκε η παραδοσιακή πανήγυρις.

Μητροπολίτης Θήρας

Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων

Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων 2023

Ιερά Μητρόπολη Θήρας

Μητροπολίτης Θήρας 2023

Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, κατά κόσμον Παναγιώτης, Ρουσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1970. Μετά την αποφοίτησή του από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, εφοίτησε και έλαβε το πτυχίο του από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκάρη μοναχός την 1.11.1993 στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη υπό του τότε καθηγουμένου μακαριστού Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Παπαδοπούλου. Σεπτή εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ χειροτονήθηκε Διάκονος την 2.11.1993 υπό του Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου και Πρεσβύτερος την 17.6.1995 υπό του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Κερνίτσης κυρού Λεοντίου και αυθημερόν έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ως Διάκονος υπηρέτησε στους Ιερούς Ναούς Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου, ενώ ως Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, αναπτύσσοντας πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κατηχητικό έργο. Ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ως είρηται Ιερού Ναού εργάστηκε για την αποπεράτωση και αγιογράφησή του, καθώς και για την εκ βάθρων ανοικοδόμηση Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου.

Το έτος 1994 άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μετακλητός υπάλληλος στην τότε οικονομική υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το 1999 μετετέθη στις Κεντρικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου όπου μέχρι της εκλογής του υπηρέτησε ως Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί.

Την 8η Οκτωβρίου 2021 εξελέγη υπό του Σεπτού Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων και η χειροτονία αυτού πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021. Η ενθρόνισή του έγινε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.