Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων τελέστηκε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαϊου 2016. 

Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο η τοπική Εκκλησία στέκεται στο πλάι όσων αισθάνονται την ανάγκη για βοήθεια από τον Θεό, αλλά και για όλους τους υποψηφίους που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου διάβασε ο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Στο μήνυμα ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

Η εποχή μας προβάλλει από παντού το σύνθημα: «ο πρώτος είναι το παν, ο δεύτερος είναι τίποτα». Μιλά για τους πετυχημένους και, ιδίως όταν πρόκειται για εξετάσεις, τονίζει ότι αν το αποτέλεσμα δεν είναι όπως το περιμένει αυτός που διαγωνίζεται, τότε ο κόπος του έχει πάει χαμένος ή δεν το αξίζει. Μία τέτοια νοοτροπία δεν μπορεί όμως να γίνει αποδεκτή, όχι μόνο από την Εκκλησία, αλλά και από κανέναν συνετό άνθρωπο, ιδίως από όσους παρακολουθούν από κοντά και συμμερίζονται τους κόπους σας.

Οι εξετάσεις είναι ένα επεισόδιο της ζωής μας. Μας δίνουν την ευκαιρία να ελέγξουμε τις δυνατότητες, τον αγώνα μας, τις ευκαιρίες που το εκπαιδευτικό σύστημα μας προσφέρει, αλλά και μπορούν να μας ανοίξουν νέες προοπτικές. Για τους περισσότερους, η είσοδος στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ είναι η ευκαιρία για ελευθερία. Για φοιτητική ζωή. Για απομάκρυνση από το πατρικό σπίτι. Για εκπλήρωση νεανικών επιθυμιών.

Το τελικό αποτέλεσμα θέλει και εμπιστοσύνη στον Θεό και την αγάπη Του. Εμείς ευχόμαστε πατρικώς να είναι αίσιο για τον καθέναν και την καθεμιά σας! Περιμένουμε λοιπόν να χαρούμε με την χαρά σας!

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Προιστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κερκύρας κ. Θεόδωρο Αθηναίο. Μετά το πέρας της Παρακλήσεως δόθηκαν ευλογίες από τον π. Θεμιστοκλή, που περιελάμβαναν ένα στυλό, φυλαχτό και εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, cd με την Καινή Διαθήκη, καθώς και κεράσματα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση των μαθητών στο Ιερό Προσκύνημα.

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.