Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η σύναξις των Αγ. Μυροφόρων Γυναικών και του Αγίου Νικοδήμου στον Ι.Ν. Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου του Δήμου Αγ. Αναργύρων.

Την παραμονή (25/4/2015) τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροσταντούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, ο οποίος εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο Λόγο. Συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και παρέστησαν πολλοί Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Την κυριώνυμο ημέρα (26/4/2015) τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και πολλών Ιερέων. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σημασία της μεγίστης εορτής του Πάσχα, εξήρε τον ρόλο των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών και αναφέρθηκε στη μορφή του Αγίου Νικοδήμου.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτάνευσις της εικόνος των Αγίων Μυροφόρων, η οποία και φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός.

Τη μέριμνα της Ιεράς Πανηγύρεως είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Μυροφόρων και Νικοδήμου Οικ. π. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους εθελοντές που επηκούρησαν στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγύρεως.

2704ili.JPG

2704ili1.JPG

2704ili2.JPG

2704ili3.JPG

2704ili4.JPG

2704ili5.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.