Επανάσταση. Ξεσηκωμός. Εθνεγερσία. Όπως και να το προφέρει κάποιος το ίδιο συναίσθημα ξυπνά στις καρδιές των Ελλήνων. Αυτό το συναίσθημα που δημιουργεί την εθνική συνείδηση. Αυτή την συνείδηση που οφείλει να διακατέχει τους πολίτες ενός έθνους που τους συνδέει το κοινό παρελθόν, η κοινή θρησκεία, οι κοινοί στόχοι και επιδιώξεις αυτού του έθνους. Αν επιθυμεί φυσικά αυτό το έθνος να συνεχίσει να υπάρχει.

Αυτή τη συνείδηση κατάφεραν να εμφυτεύσουν τα παιδιά του Ανωτάτου Κατηχητικού Σχολείου των Συνάξεων Νέων της Ι. Μητροπόλεώς Μαντινείας, με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Τα παιδιά καθήλωσαν το κοινό με το θεατρικό έργο «Το Μεγάλο Χρέος», τους χορούς αλλά και τους μονολόγους που εξέφρασαν με μεγάλη δεξιοτεχνία, τόσο με την Προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όσο και με την κραυγή της μάνας Ελλάδας, προς όλους εμάς, τα παιδιά της.

Φανερά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος παρακολούθησε την εκδήλωση των παιδιών.

Τέλος, στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, δήλωσε πως είναι υπερήφανος για τη νεολαία της επαρχίας που διακονεί, επαίνεσε τα παιδιά, καθώς συνεχάρη και τον υπεύθυνο των Κατηχητικών Συνάξεων Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γερμανό Μίχο, ο οποίος με αγάπη και αφοσίωση επιτελεί το έργο που του έχει αναθέσει ο Μητροπολίτης.

Πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης τα παιδιά πρόσφεραν στο Σεβασμιώτατο τη σημαία της Επανάστασης ως ενθύμιο της εκδήλωσής τους.

μαντινειαςςς.jpg

Marios Kalogeropoulos

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.