Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως - Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου: Με μια ανακοίνωση στην είσοδό του ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως κάνει γνωστό ότι κλείνει προληπτικά μέχρι τις 24 Απριλίου.

Αναφέρεται ότι λόγος είναι κρούσματα covid-19 στην πόλη, σύμφωνα όμως με πληροφορίες κάποιοι από τους θετικούς στον κορωνοϊό ήταν συχνά στην ίδια εκκλησία το προηγούμενο διάστημα. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερούπολης θα γίνει απολύμανση.

Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Ο Άγιος Νικόλαος Ελευθερουπόλεως είναι μία ιστορική εκκλησία, και υπάγεται στην 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με έδρα την Καβάλα.

Η Ιστορία του όπως και θα αναφέρουμε εν συντομία είναι μεγάλη και σπουδαία. Φαίνεται πως ο τόπος της ανέγερσής του Ιερού Ναού τον 4ο με 5ο αιώνα είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από τους χριστιανούς της περιοχής για ανέγερση παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, και μάλιστα σε ένα χώρο όπου στα Ρωμαϊκά χρόνια κατείχε και πάλι θέση ιερή, αφού κάτω από το ιερό βήμα του Ναού υπήρχε ένας τάφος κάποιου νεαρού Ρωμαίου Στρατιώτου.

Δυστυχώς όμως λόγω των βαρβαρικών επιδρομών που έγιναν στην πόλη, παραμένει άγνωστη η τύχη του Παλαιοχριστιανικού Ναού.

Η σύσταση επισκοπής για την περιοχή της Ελευθερούπολης, η οποία είχε και την εποπτεία του Ναού, αναφέρεται ιστορικά περίπου μετά τον 9ο αιώνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις των Ιερών Μητροπόλεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.