Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεοδώρου Δρίτσα, της Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, εκπροσώπων τοπικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες (30/5) έμπροσθεν του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδος 2016, που διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με πολλούς φορείς της Μαγνησίας.

Στον Χαιρετισμό του ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο», δεν είναι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, αλλά και η έκφραση ενός τεράστιου προβληματισμού για τι συμβαίνει στις μέρες μας στη Μεσόγειο Θάλασσα!

Σήμερα είναι κοντά μας οι άνθρωποι που σώζουν ζωές στο Αιγαίο, που αντιστέκονται στο ωχαδερφισμό με υψηλή αίσθηση καθήκοντος κάτω από αντίξοες συνθήκες με οδηγό το θάρρος, τη θέληση τους και την παρουσία της Παναγιάς.

Η εμπορική μας ναυτιλία αποτελεί ζωτικό παράγοντα της οικονομικής και τουριστικής μας ανάπτυξης, συμβάλλει με τον όγκο του εμπορικού στόλου στη διακίνηση των αγαθών και στην παροχή υπηρεσιών, διαπλέοντας όλα τα πλάτη και τα μήκη των θαλασσών της γης. Σήμερα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην παγκόσμια ναυτιλιακή κλίμακα. Παράλληλα το Πολεμικό Ναυτικό και σήμερα συμμετέχει καθημερινά με την κοινωνική του αποστολή στη φροντίδα του νησιώτικου πληθυσμού με επιχειρήσεις διάσωσης ή αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, διασφαλίζοντας παράλληλα και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες…».

Την έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας κήρυξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος εξήρε το έργο της Τοπικής Εκκλησίας και στην παραγωγή Πολιτισμού, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Μητροπολίτου μας, αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο και πολύμοχθο έργο του.

 

Κορυφαίο σημείο της εκδήλωσης ήταν η απονομή της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, του Χρυσού Σταυρού μετά Διπλώματος, στο Λιμενικό Σώμα της πατρίδος μας, για τις εξαίρετες υπηρεσίες του όχι μόνο στη διαφύλαξη των ακτών, αλλά κυρίως στην ηρωική διάσωση χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στο Αιγαίο. Απονέμοντας την τιμητική διάκριση στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Σταμάτιο Ράπτη, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος τόνισε: «Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού απονέμει στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, για την τεράστια προσφορά του στην Έρευνα και τη Διάσωση κινδυνευόντων προσώπων στη θάλασσα τον Χρυσό Σταυρό.

Εκ μέρους του πληρώματος της εκκλησίας και ευρύτερα των πολιτών της Μαγνησίας επιθυμούμε να σας δηλώσουμε ότι έχουμε μείνει συγκλονισμένοι από τις ηρωικές, υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος για την διάσωση χιλιάδων προσφύγων, που αναζητώντας μια νέα πατρίδα, και την ασφάλεια των παιδιών τους, βρίσκονται στη θάλασσα με κίνδυνο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή.
Οι εικόνες θρήνου στις παραλίες των νησιών μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν στη συνείδησή μας, μόνο με τις εικόνες των ηρώων του Λιμενικού Σώματος, που σώζουν γυναικόπαιδα μέσα από τις μισοβυθισμένες λέμβους.

Αισθανόμαστε όλοι οι Μαγνησιώτες και εγώ προσωπικά περήφανοι …

Απόψε βραβεύουμε στο πρόσωπο σας κ. Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Σταμάτιε Ράπτη, όλους αυτούς τους ήρωες, στους οποίους θα ήθελα να σφίξω το χέρι, να τους συγχαρώ, και να τους εκφράσω ένα μεγάλο, ειλικρινές ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μουσικό εκλεκτό πρόγραμμα απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

navy_week_01.JPG

navy_week_04.JPG

navy_week_05.JPG

navy_week_12.JPG

navy_week_16.JPG

navy_week_20.JPG

navy_week_22.JPG

navy_week_26.JPG

navy_week_31.JPG

navy_week_34.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.