Το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Ιουνίου 2016, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Ι. Κλήρου και των Μοναχικών Ταγμάτων της Ι. Μητροπόλεως, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων, σε κλίμα ευλαβείας και στα πλαίσια των «Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2016», η υποδοχή των Ι. Λειψάνων εκ των Αγίων της Κορινθίας...

… και συγκεκριμένως των Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Ιάσονος, των Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, των εν αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Οσίων Παταπίου, Νίκωνος του Νέου, Οσίας Υπομονής και της Ι. Εικόνος πάντων των εν Κορινθία Αγίων. Ακολούθησε η καθιερωμένη Δέησις και ευθύς αμέσως υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Διονυσίου έγινε η έξοδος του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Παύλου και η «ενθρόνησις» του εις το προευτρεπισμένο κουβούκλιο εις το κέντρο του Ι. Ναού, ενώ εψάλλετο το απολυτίκιο Του.

Στην συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου και συμμετεχόντων των Ιερέων της Μητροπόλεως, επακολούθησε δε η καθιερωμένη Ι. Αγρυπνία μετά της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας προς τιμήν πάντων των εν Κορίνθω Αγίων, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου. Στην Ι. Αγρυπνία έψαλλε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Η αθρόα συμμετοχή των πιστών στην πρώτη αυτήν Εκδήλωση των «Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2016» απετέλεσε έκφραση ευλαβείας, τιμής και σεβασμού σε όλους τους εν Κορινθία Αγίους, που είναι οι εύχυμοι αγιοπνευματικοί καρποί της Ευαγγελικής σποράς του Αποστόλου Παύλου, αλλά και ευκαιρία για τον αγιασμό των Χριστιανών μας.

Πριν την απόλυση της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχήθηκε στους αγρυπνήσαντες πιστούς να εορτάζουν για πολλά χρόνια την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Παύλου καθώς και όλων των εν Κορίνθω Αγίων, οι οποίοι αποτελούν ένα αέναο, φωτεινό παράδειγμα ελπίδας, σωτηρίας αλλά και μιμήσεως για όλους εμάς τους σύγχρονους Κορινθίους.

2406kori.jpg

2406kori1.jpg

2406kori2.jpg

2406kori3.jpg

2406kori4.jpg

2406kori5.jpg

 

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.