Το Σάββατο 5 Μαρτίου στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Βίοι Αγίων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς,πραγματοποιήθηκε στην Έπαυλη Δροσίνη στην Κηφισιά, η ομιλία του Αρχιμανδρίτη Π. Αθανάσιου Ντέτσικα Ιερέα Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Νέας Ερυθραίας με θέμα : «Ο Όσιος Γέροντας Αθανάσιος Χαμακιώτης-Ένας Άγιος των ημερών μας».

Ήταν μια εξαιρετικά συγκινητική και κατανυκτική βραδιά κατά την οποία ο Αρχιμανδρίτης αναφέρθηκε διεξοδικά στο βίο και την προσφορά του Αθανάσιου Χαμακιώτη. Μίλησε για το βίο και τα θαύματα του, ενώ υπήρξε μία όντως οσιακή μορφή. 

 Ήταν άνθρωπος πολλής προσευχής. Η ζωή του αναλώθηκε στη διακονία του Κυρίου και των ανθρώπων.

Ζούσε πραγματικά σ’ ένα παροξυσμό αγάπης και αυτοπροσφοράς. Για την αγάπη και την φιλανθρωπία του θα μπορούσαν να γράφουν τόμοι.Κυριολεκτικά έδινε τα πάντα.

Μέσα από την περιγραφή του βίου και της αγιότητάς του Αθανάσιου Χαμακιώτη ο Αρχιμανδρίτης τόνισε τα διδάγματα που απορρέουν από την πνευματικότητα και την οσιότητά του.Διδάγματα που θα έπρεπε όλοι μας να παίρνουμε ως παράδειγμα προκειμένου να προσεγγίσουμε την αγιότητα του και να φερόμαστε ως φιλάδελφοι, ιδιαίτερα τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί Δημότες και μη , καθώς επίσης και αρκετοί από τους μαθητές του εργαστηρίου της αγιογραφίας του Δήμου Κηφισιάς.Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εικόνες από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ροδόπολης, όπου ήταν και ο τάφος του Αθανάσιου Χαμακιώτη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Σύριος,Κοινοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και η κα Τζίνα Σιδηροπούλου,Πρόεδρος του συλλόγου «Παιδιά της Γης».Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το κοινό ζήτησε με θέρμη να δοθεί συνέχεια στον καινούριο πολιτιστικό θεσμό «Βίοι Αγίων»,ανεξάρτητα από το χώρο διεξαγωγής.

 

XAM (2)_result.jpg

 

XAM (3)_result.jpg

 

XAM (4)_result.jpg

XAM (5)_result.jpg

Nikoleta Kouletsiou

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.