Ιδιαίτερα σημαντική η εισήγηση του Μητροπολιτη Γλυφάδας Παύλου στη Θεολογική-Επιστημονική Ημερίδα για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο...

Θέμα: Ερωτήματα περί την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η σύγκληση μιάς Συνόδου Επισκόπων, ανέκαθεν λειτουργεί στον Ιερό χώρο της Εκκλησίας, ως σταθμός της πνευματικής πορείας του χριστεπωνύμου πληρώματος, ως σημείο αυτοελέγχου και αυτοσυνειδησίας, ως ευκαιρία επανασχεδιασμού της σωτηρίας του πεπτωκότος ανθρώπου. Η ασφαλής επιβίβαση των χριστιανών, στο νοερό καράβι της Εκκλησίας, που διαπλέει το πέλαγος του παρόντος πεπερασμένου χρόνου, αποτελεί το εχέγγυο της διαπόρθμευσης με ασφάλεια εκ του κόσμου τούτου στην αιώνια πραγματικότητα.
Η προγραμματισμένη λοιπόν για τον προσεχή Ιούνιον Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, καλείται να καταγραφεί στην ιστορία, ως ένας σταθμός ψυχικής ωφέλειας του Σώματος της Εκκλησίας και ως μία κίνηση επαναβεβαίωσης της Ορθοδοξίας. Ως Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, με την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στους χριστιανούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, αλλά και προς ολόκληρον τον λαό του Θεού, ευρισκόμεθα σήμερα μαζί σας, προκειμένου να θέσουμε δημοσίως ορισμένους προβληματισμούς μας, ως προς την σύγκληση αυτής της Συνόδου.
Για την χορήγηση αυτού του βήματος, πολλές ευχαριστίες οφείλονται και πάλι στους διοργανωτές της παρούσης ημερίδος, στους εκλεκτούς εισηγητάς, και πρωτίστως εις τον αγωνιστήν Άγιον Πειραιώς, που συνέλαβε την ιδέα για την πραγματοποίησή της.

 

Marios Kalogeropoulos

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.