ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΜΟΝΑΧΟ: Η πόλη Μονάχου, η «πόλη με καρδιά» όπως συνήθως χαρακτηρίζεται , εορτάζει εφέτος τα 864α γενέθλιά της. Όπως μας πληροφορεί ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης: Το γεγονός αυτό εορτάστηκε με πολυποίκιλο πολιτιστικό πρόγραμμα στις κεντρικές πλατείες της πόλης, όπου παρευρέθησαν χιλιάδες Βαυαρών και άλλων τουριστών.

Λόγω της δίχρονης απαγόρευσης συγκεντρώσεων εξαιτίας του κορωνοϊού, δόθηκε εφέτος η ευκαιρία στους κατοίκους Μονάχου και στους επισκέπτες από όλα τα μέρη της γης, να γλεντήσουν, να χορέψουν και να απολαύσουν βαυαρικές λιχουδιές και μπύρα κάτω από τον καταγάλανο βαυαρικό ουρανό και με καύσωνα.

Ορθόδοξη Ευλογία για τα 864α γενέθλια του Μονάχου

Στις εκδηλώσεις έλαβε μέρος και το Συμβούλιο των Χριστιανικών Εκκλησιών Μονάχου με μια σεμνή τελετή σε εξέδρα στη κεντρική πλατεία Marienplatz, όπου οι εκπρόσωποι των τριών εκκλησιών (ρωμαιοκαθολικής ευαγγελικής και ορθόδοξης) ευχήθηκαν στη πόλη Μονάχου κάθε ευλογία του Θεού για μια αρμονική συμβίωση λαών και πολιτισμών και ειρήνη στον κόσμο.

Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο οποίος ανέγνωσε στα ελληνικά το ψαλμικό χωρίο:

Του αναγγείλαι ότι ευθύς Κύριος ο Θεός μου και ουκ έστιν αδικία εν αυτώ (Ψαλμός 92)

καθώς επίσης και μια σύντομη ευχή για το καλό της πόλης. Σημειώνεται ότι οι στίχοι του ψαλμού 92 αναγνώστηκαν σε διάφορες γλώσσες, (γερμανική, αγγλική, γαλλική, ελληνική, ρωσσική, κοπτική, ισπανική, αραβική και με το βαυαρικό γλωσσικό ιδίωμα).

Ορθόδοξη Ευλογία για τα 864α γενέθλια της πόλης Μονάχου

Στην τελετή έγινε αναφορά και στο 50ο ιωβηλαίο της Ολυμπιάδας Μονάχου (1972-2022) και ιδιαίτερα με μουσική πλαισίωση με την ρωσσίδα Angela Avetisyan (Τρομπέτα) και άλλους μουσικούς.

Ευλογία για τα 864α γενέθλια της πόλης Μονάχου

Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης
Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία

Φωτογραφίες: Dietmar Frey

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.