Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν από την εβραϊκή γιορτή της Σιμχάτ Τορά, που γιορτάζεται με την λήξη του ετήσιου κύκλου ανάγνωσης της Τορά.

Μια μουσουλμανική οικογένεια της τουρκικής ιθαγένειας εντοπίστηκε να προσεύχετι σε μια συναγωγή τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ, Ben Gurion, αναφέρουν οι The Times του Ισραήλ. Η οικογένεια μπέρδεψε τη συναγωγή και θεώρησε ότι είναι τέμενος.
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το χρήστη του Facebook Yossi Cohen με το σχόλιο: «Σήμερα στη συναγωγή του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η τουρκική οικογένεια χρησιμοποιούσε σάλια, τα οποία ονομάζονται «tallits» και χαλιά προσευχής. Στη συνέχεια, όταν η οικογένεια πληροφορήθηκε ότι βρισκόταν σε μια συναγωγή, «ζήτησαν συγγνώμη μάζεψαν τα χαλιά της προσευχής και τόνισαν ότι εψαχναν ένα μέρος να προσευχηθούν».

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν την γιορτή του Σιμχάτ Τορά, που γιορτάζεται με την ετήσια λήξη του κύκλο ανάγνωσης της Τορά και οι θρησκευόμενη Εβραίοι δεν ταξιδεύουν συχνά αυτή την περίοδο.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.