Με...έμπνευση από το γάμο της Κανά όπου ο Χριστός έκανε το θαύμα με το κρασί άνοιξε πρόσφατα ένα μπαρ στη γαλλική πόλη Λιλ και πήρε το όνομα από την πόλη όπου ο Ιησούς έκανε το θαύμα. Το πιο περίεργο όμως είναι πως το άνοιγμα του μπαρ υποστηρίζει και η Καθολική Εκκλησία! 

Οι ιθύνοντες της τοπικής εκκλησίας υποστηρίζουν πως το σκεπτικό της υποστήριξης αυτής βασίζεται στην προτροπή του Πάπα Φραγκίσκου να σκέφτονται πιο ανοιχτά! Στόχος του μπαρ -Κάνά είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο νεανικό κοινό.

Το έργο χρειάστηκε δύο χρόνια όσον αφορά στο σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής υποστήριξης από την εκκλησία. Υποστήριξη που όπως προαναφέρθηκε απορρέει από την πρότροπή του Πάπα για μια εκκλησία με περισσότερες καινοτομίες στην ποιμαντική.

Το μπαρ θα κάνει πάντως και … αγαθοεργίες. Για παράδειγμα, κάθε φορά που ένας πελάτης αγοράζει ένα καφέ, θα αγοράζει δύο, και το δεύτερο θα είναι για κάποιον που δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά.

Επίσης οι μπύρες που θα σερβίρονται θα παράγονται από μονές και μοναστήρια, αλλά εντύπωση προκαλεί πως μια καράφα κρασί αναφέρεται στον κατάλογο ως «Madonna» (Παναγία) και ο κωδικός πρόσβασης Wi-Fi είναι “Deo Gratias” (Ευχαριστία)

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.