Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για μέλισσες και άλλα είδη η συνεχιζόμενη χρήση φυτοφαρμάκων, ζήτησε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Με γραπτή του ερώτηση ο Ευρωβουλευτής στάθηκε σε επιστημονικές έρευνες βάσει των οποίων προκύπτουν νέα στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους, ενώ αναφέρθηκε σε αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, όπου καταγράφεται πως ουσίες όπως οι κλοθειανιδίνη, ιμιδακλοπρίδη και θειαμεθοξάμη απειλούν σε μεγάλο βαθμό τις μέλισσες.

μέλισσες μελίσσι

Παράλληλα αναφέρθηκε σε έκθεση επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Sussex οι οποίοι σε συνεργασία με την Greenpeace τονίζουν πως τα νεονικοτινοειδή μπορεί να παραμείνουν σε γεωργικά εδάφη για πολλά χρόνια, οδηγώντας σε χρόνιες μολύνσεις.

Έκλεισε την ερώτησή του καλώντας την Επιτροπή να σχολιάσει τα στοιχεία, να εντείνει τους περιορισμούς στη χρήση φυτοφαρμάκων αλλά και να απαντήσει σε δημοσιεύματα βάσει των οποίων ασκούνται πιέσεις από βιομηχανίες και μηχανισμούς λόμπι για την άρση απαγορεύσεων στη χρήση συγκεκριμένων ουσιών.

Πηγή: Καθημερινή

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.