Το λεγόμενο «θαύμα του San Gennaro» είναι γνωστό από το τέλος του XIV αιώνα, και για άλλη μια φορά σημειώθηκε χθες Δευτέρα στον καθεδρικό ναό της Νάπολης, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης Θείας Λειτουργίας...

Το θαυμαστο γεγονός είναι ότι το αποξηραμένο αίμα του προστάτη της Νάπολης, σφραγισμένο σε ειδική κάψουλα, για άλλη μια φορά έγινε υγρό, όπως ανακοίνωσε ο Καρδινάλιος Crescenzio Sepe. Συγκεκριμένα η αραίωση των συμπυκωνμένων & αποξηραμένων υγρών εμφανίστηκε στις 10.38 τοπική ώρα.

Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στο ναό, και ξέσπασαν με θυελλώδη χειροκροτήματα.

Το αποξηραμένο αίμα, το οποίο θεωρείται το αίμα του πολιούχου της Νάπολης, γίνεται υγρό τρεις φορές το χρόνο: στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν οι πιστοί γιορτάζουν τον μάρτυρα, στις 16 Δεκεμβρίου, όταν οι Ναπολιτάνοι τιμήσουν την θαυματουργή λύτρωση από την έκρηξη του Βεζούβιου το 1631, η οποία έλαβε χώρα με τη μεσολάβηση του αγίου, και τέλος, το Σάββατο πριν από την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, όταν εορτάζονται οι πολλαπλές μετατοπίσεις ιερών λειψάνων. Μερικές φορές το “θαύμα” συμβαίνει αμέσως, και μερικές φορές απαιτεί αρκετές ημέρες προσευχών.

Κατά καιρούς ειδικοί έχουν προβάλλει μια σειρά από επιστημονικές θεωρίες για να εξηγήσουν την προέλευση αυτού του φαινομένου, αλλά οι Ναπολιτάνοι συνεχίζουν να πιστεύουν στα θαύματα και ελπίζουν ότι ο πολιούχος τους ποτέ δεν θα αφήσει τους κατοίκους στη μοίρα τους.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.