Σημαντικές συναντήσεις είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος στο Φανάρι.

Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας και τον Μητροπολίτη Μιλήτου.

Ο Μιλήτου Απόστολος ήταν παρών κατά την επίσκεψη των Βλαντιμίρ Πούτιν και Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου στο Άγιο Όρος και μετέφερε στον Οικ.Πατριάρχη όσα έγιναν στην Αθωνική Πολιτεία.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν του Φαναρίου:

Η Αυτού Χάρις, ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας και Πριμάτος πάσης Αγγλίας κ. Justin Portal Welby μετά της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Caroline, αφίχθησαν εκ Λονδίνου εις την Πόλιν, την μεσημβρίαν της Τετάρτης, 1ης αρξ. μηνός Ιουνίου, συνοδευόμενοι υπό του Θεοφιλ. Επισκόπου Ebbsfleet κ. Jonathan Goodall και της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Sarah.
Την Α. Χάριν υπεδέχθη εν τω αεροδρομίω ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.
Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας προσήλθε μετά της συνοδείας αυτού εις τα Πατριαρχεία, ένθα εγένετο δεκτός υπό της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου και Ιεραρχών του Θρόνου, εκείθεν δε άπαντες ομού επεσκέφθησαν το νεοσυσταθέν Μουσείον της Εβραικής Κοινότητος εντός του συγκροτήματος της Συναγωγής Neve Şalom.
Το Σάββατον, 4ην τ.μ., ο Αρχιεπίσκοπος, προσκληθείς υπό του Παναγιωτάτου, θα συνοδεύσει Αυτόν εις Καππαδοκίαν προς πραγματοποίησιν του εκείσε ετησίου προσκυνήματος.
* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:
– Τον Σεβ. Μητροπολίτην Μιλήτου κ. Απόστολον, Ηγούμενον της εν Χαλκιδική Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.
– Τον Εξοχ. κ. Θεοδόσιον Πελεγρίνην, Υφυπουργόν Παιδείας, Ερεύνης και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, συνοδευόμενον υπό του Εξοχ. Πρέσβεως κ. Ευαγγέλου Σέκερη, Γεν. Προξένου της Ελλάδος εν τη Πόλει, των Ελλογ. κ. Σταύρου Γιωλτζόγλου, Συντονιστού Εκπαιδεύσεως, και κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών, και του Εντιμ. κ. Γεωργίου Κρικρή.
– Τον Εξοχ. κ. Radu Onofrei, Πρέσβυν της Ρουμανίας εν Αγκύρα.

* * *
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εξεπροσωπήθη:
– Υπό του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτου κ. Βησσαρίωνος, κατά την υπό της Ευγεν. κ. Federica Ferrari Bravo, Γεν. Προξένου της Ιταλίας ενταύθα, δοθείσαν δεξίωσιν, επί τη εθνική εορτή της Χώρας, εν τοις κήποις του εν Σταυροδρομίω Γεν. Προξενείου, το εσπέρας της Τρίτης, 31ης Μαΐου.
– Υπό του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Βενιαμίν:
α) την κηδείαν της αειμνήστου Behice Susin, εκ του κοιμητηρίου της Συροιακωβιτικής Κοινότητος Yeni Kozlu, αυθημερόν, και
β) κατά την κηδείαν του εκλιπόντος Sami Herman, πρώην Προέδρου της εν τη Πόλει Εβραικής Κοινότητος, εκ της Συναγωγής Neve Şalom, την αυτήν ημέραν.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.