Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023. Ποια ονόματα γιορτάζουν: Ζήνα, Ζένα, Ζένια, Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ευσεβεία, Ευσεβία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα, Ευσέβιος, Ευσεβής. Ποιοι Άγιοι γιορτάζουν: Ο Άγιος Ευσέβιος ο Ιερομάτυρας και Επίσκοπος Σαμοσάτων. Οι Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του οι Μάρτυρες.

Διαβάστε το Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Ζήνα, Ζένα, Ζένια, Ζηνάς, Ζένας, Ζένος.
  • Ευσεβεία, Ευσεβία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα, Ευσέβιος, Ευσεβής.

Ορθόδοξος Συναξαριστής Σήμερα

Άγιος Ζήνων και Ζηνάς

Οι Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς έζησαν στις αρχές του 4ου μ.Χ. αιώνα. Και ο μεν Ζήνων ήταν πλούσιος χριστιανός (καταγόταν από τη Φιλαδέλφεια της Αραβίας), όχι μόνο σε χρήμα, αλλά και σε ευσέβεια.

Ο δε Ζηνάς ήταν υπηρέτης του Ζήνωνα, και τους συνέδεε περισσότερο αδελφική αγάπη, όπως όλα τα μέλη της Εκκλησίας. Ο Ζήνων, φλεγόμενος από τον πόθο να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη διάδοση του Ευαγγελίου, διαμοίρασε όλα του τα υπάρχοντα στους φτωχούς, και χάρισε την ελευθερία σ’ όλους τους δούλους του.

Διαβάστε αναλυτικά για τον βίο και την εορτή των Αγίων Ζήνων και Ζήνα των Μαρτύρων.

Άγιος Ευσέβιος Σαμοσάτων

Ο Άγιος Ευσέβιος, έζησε στους ταραγμένους χρόνους που η Εκκλησία υπέφερε από τις κακοδοξίες του Αρείου. Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη ήταν ο γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Κωνστάντιος, ο οποίος υποστήριζε τη δυσεβή αυτή αίρεση και κατεδίωξε σκληρά όσους έφεραν αντιρρήσεις και αντιστάθηκαν στις προθέσεις του.

Ο Άγιος, ο οποίος ήταν επίσκοπος Σαμοσάτων διώχθηκε, υπέμεινε όμως με θαυμαστή καρτερία όλες τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες με την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία θα εξέλθει στο τέλος νικήτρια.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Ευσεβίου του Ιερομάρτυρα.

Σαν Σήμερα

431: Αρχίζει τις εργασίες της στην Έφεσο η Γ’ Οικουμενική Σύνοδος, με σκοπό την καταδίκη του Νεστοριανισμού.

1941: Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα. Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. (Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα)

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα γεγονότα τις γεννήσεις και τους θανάτους σαν σήμερα 22 Ιουνίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.