Το Εορτολόγιο της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2023. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Άγιος Αϊδανός. Ο Άγιος Φιλέορτος ο Μάρτυρας. Η Σύναξη της Παναγίας της Λυκουρισιώτισσας στην Σκουτερά Αγρινίου.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Η Ιστορία της Ιεράς Μονής Παναγίας Λυκούρισσης περιλαμβάνει ορισμένα πολύ εντυπωσιακά συμβάντα όπως η σύμπτωση ότι και η εικόνα της Παναγίας που τη χαρακτηρίζει αλλά και τα λείψανα των Αγίων, βρέθηκαν από κυνηγούς.

Στην πρώτη περίπτωση ένας κυνηγός βρήκε την εικόνα της Μονής να τη φυλάει ένας ρίσσος, δηλαδή ένα τρομακτικό άγριο σκυλί, το οποίο μόλις βρέθηκε η εικόνα άφησε την τελευταία του πνοή. Άλλωστε το όνομα «Λυκούρισση» προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων «λύκος» και «ρίσσος», που παραπέμπουν μαζί σε ένα εξαιρετικά άγριο ζώο.

Οι εικόνες των Αγίων, δε, βρέθηκαν από τον Μπάρμπα-Χαράλαμπο, φύλακα και εφημέριο του μοναστηριού,που ήταν κυνηγός και είδε σε όραμα μια μαυροντυμένη εκδοχή της Παναγίας να του υποδεικνύει το μέρος όπου θα έβρισκε τα λείψανα.

Αυτό έγινε με μεγάλη λεπτομέρεια στο σημείο που θα άκουγε ένα χτύπο από το αυτοκίνητο με το οποίο θα πήγαινε για κυνήγι την επόμενη! Κάτι που συνέβη και το παρατήρησε μόνο ο ίδιος, ανακαλώντας το όραμα που είχε δει, για να βρει, αφού έσκαψε, αρχικά ένα μικρό μεταλλικό κάλυμμα κάτω από ένα άλλο ξύλινο και στη συνέχεια το θησαυρό της Μονής.

Γνωρίζετε ποια είναι η σημασία της λέξης Αμήν;

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Αϊδανός, Αϊδάνη, Αϊδίνη, Άινταν.
  • Φιλέορτος, Φιλέορτη.

31 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά τα Καταθέσια της Τιμίας και Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τω εν Κωνσταντινουπόλει Ιερό Ναό αυτής τω εν τοις Χαλκοπρατείοις.

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Πέμπτης 31 Αυγούστου 2023, κατά την γιορτή του Αγίου Αϊδανού.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις τώρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.