Το Εορτολόγιο της Κυριακής Τελώνου και Φαρισαίου 9 Φεβρουαρίου 2025. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Νικηφόρος ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Μάρκελλος ο Επίσκοπος Σικελίας. Ο Άγιος Φιλάγριος ο Επίσκοπος Κύπρου. Ο Άγιος Παγκράτιος ο Επίσκοπος Ταυρομενίου. Ο Όσιος Ρωμανός ο Κίλικας ο Θαυματουργός. Η Αγία Εμμελεία (Κινητή Κυριακή μετά την Υπαπαντή). Η Αγία Νόννα (Κινητή Κυριακή μετά την Υπαπαντή). Η Αγία Ανθούσα (Κινητή Κυριακή μετά την Υπαπαντή). Απόδοση της γιορτής της Υπαπαντής του Ιησού. Κυριακή της Ορθοδοξίας: Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου. Αρχή του Τριωδίου.

Διαβάστε το Εορτολόγιο σήμερα και κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Λυθέντες ἄνδρες σαρκικῶν τρεῖς ἁμμάτων, Τῶν τῆς Ἐδὲμ μετέσχον ἐντρυφημάτων.

Οι Άγιοι Μάρκελλος, Φιλάγριος και Παγκράτιος έζησαν και οι τρεις κατά τον πρώτο μετά Χριστόν αιώνα.

Ο Μάρκελλος, πατέρας του Παγκρατίου, ήταν προηγουμένως οπαδός του Σίμωνα του Μάγου. Ήλθε όμως στην αληθινή πίστη, μέσω της διδασκαλίας και των θαυμάτων του αποστόλου Πέτρου, τον όποιο και ακολούθησε από τότε με το γιο του Παγκράτιο.

Και ο μεν Μάρκελλος έγινε κατόπιν επίσκοπος στις Συρακούσες της Σικελίας, όπου έφερε πολλούς ειδωλολάτρες στην αληθινή θρησκεία. Ο δε Παγκράτιος έγινε επίσκοπος Ταυρομενίου (σημερινή Ταορμίνα) της Σικελίας.

Ο Φιλάγριος διέπρεψε σαν επίσκοπος της Κύπρου.

Και οι τρεις κοιμήθηκαν, αφού υπέστησαν πολλές δοκιμασίες στην εκτέλεση των ποιμαντικών καθηκόντων τους, και ζωή καθημερινού μαρτυρίου.

Η μνήμη του Αγίου Παγκρατίου, επαναλαμβάνεται και την 9η Ιουλίου.

Γνωρίζετε γιατί Ορθόδοξοι και Καθολικοί γιορτάζουμε ξεχωριστά το Πάσχα;

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Μάρκελος.
  • Παγκράτιος, Παγκρατία.
  • Νικηφόρος, Νικηφορία, Νικηφόρα, Νίκη.

9 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου του Μάρτυρα, του Αγίου Ρωμανού του Θαυματουργού, αρχή του Τριωδίου και Κυριακή ΙΣΤ Λουκά του Τελώνου και του Φαρισαίου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Αρχής του Τριωδίου με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Κυριακής ΙΣΤ Λουκά 9 Φεβρουαρίου 2025 07.30 το πρωί.

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2025, κατά την γιορτή της αρχής του Τριωδίου με την παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις τώρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.