Η Γιορτή σήμερα Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Λογγίνος ο Εκατόνταρχος ο Μάρτυρας επί τω Σταυρώ και συν αυτώ δύο στρατιώτες. Ο Όσιος Μαλός. Ο Άγιος Ιωάννης ο Τουρκολέκας ο Νεομάρτυρας και Παιδομάρτυρας. Ο Άγιος Γάλλος ο Θαυματουργός.

Διαβάστε το Εορτολόγιο κάθε ημέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Μαλὸς βραχεῖαν γῆς λιπὼν παροικίαν, Πόλου κατοικεῖ τὴν μακρὰν κατοικίαν.

Ο Όσιος Μαλός ήταν συνετός και ολιγαρκής στα νεανικά του χρόνια. Έμεινε φτωχός στην ύλη για να γίνει πλούσιος εν Χριστώ. Δεν ήταν μεγάλης μορφώσεως, ήταν όμως πολλής πίστεως και ζήλου θερμού. Επειδή δεν μπορούσε να διδάσκει δημόσια, έκανε κήρυγμα στον κάθε ένα χωριστά.

Ο Μαλός είχε μεγάλη πνευματική διάκριση, ώστε να μη γίνεται βαρύς, ενοχλητικός και άστοχος στις ιδιαίτερες αυτές νουθεσίες. Η θεία χάρη τον είχε οπλίσει με μεγάλη λεπτότητα και αγάπη, που του υπαγόρευαν πάντοτε τι ήταν συμφέρον να ειπωθεί και τι έπρεπε να παραλειφθεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε την ερημική ζωή. Αλλά όσοι μάθαιναν που βρίσκεται έρχονταν και τον ζητούσαν στο ερημητήριό του. Και αυτός όμως, κατά διαστήματα, κατέβαινε στις πόλεις, όχι για να κάνει ομιλίες, αλλά για να σκορπίσει ευεργεσίες.

Διότι ο Κύριος τον είχε προικίσει και με τη δύναμη να θεραπεύει θαυματουργικά διάφορες αρρώστιες. Πολλοί μάλιστα βρήκαν τη γιατρειά τους με τις προσευχές του Οσίου Μαλού και δια μόνου της επιθέσεως των χειρών του. Αλλά και όταν εξεδήμησε προς τον Κύριο, το λείψανο του ανάβλυζε μύρο και έγινε πηγή ιάσεως διαφόρων ασθενειών.

Γνωρίζετε ποιος ήταν ο ξεχασμένος Εθνοδιδάσκαλος Μακάριος Καλογεράς που ίδρυσε την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή;

Εορτολόγιο

  • Λογγίνος.

16 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Λογγίνου του Εκατοντάρχου του Μάρτυρος και του Οσίου Μαλού.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον συγκλονιστικό βίο, την ερημική άσκηση, τα θαύματα και την κοίμηση του Οσίου Μαλού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης το Εορτολόγιο Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2023, κατά την γιορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου του Μάρτυρα.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.