ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΡΤΑ: Έκλεψαν 720 ευρώ από ναό και πιάστηκαν μετά από 3 μήνες... Του π. Ηλία Μάκου. Δύο ημεδαποί έκλεψαν 720 ευρώ από παγκάρι ναού στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, αλλά έπεσαν στα «χέρια» της Αστυνομίας μετά από 3 μήνες.

Συγκεκριμένα η κλοπή έγινε τον Φεβρουάριο του 2023 και στις 6 Ιουνίου 2023 εξιχνιάστηκε η υπόθεση από το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.

Παραβίασαν την πλαϊνή είσοδο του ναού και αφαίρεσαν από το παγκάρι το ποσό, που υπήρχε μέσα.

Οι κλοπές γενικά δείχνουν τον κοινωνικό κατήφορο και δημιουργούν μια γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας.

Οι κλοπές στους ναούς, πέρα από το ποινικό σκέλος, έχουν και μια άλλη διάσταση.

Δείχνουν έλλειψη σεβασμού στο Θεό πρωτίστως, αλλά και στην πίστη των ανθρώπων, από τους οποίους προέρχονται τα χρήματα, όπως και άμβλυνση των αρχών και αξιών.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πεινάνε οι άνθρωποι και καταλήγουν σ’ αυτές τις επιλογές.

Αυτό δεν είναι επιχείρημα σοβαρό, γιατί αν ο καθένας, που έχει οικονομικές δυσκολίες έκανε «επιδρομές, τότε θα καταργούνταν κάθε έννοια νομιμότητας.

Αυτό, που χρειάζεται να γίνει είναι, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να υπάρχει και ευημερία και ασφάλεια για όλους, βασισμένη σε στέρεες βάσεις.

Διαφορετικά δεν πρόκειται να ανακοπεί και να αναστραφεί η ακατάσχετη πορεία προς το χάος και η πλήρη αποξένωση από την εντιμότητα και την ειλικρίνεια του βίου. Η πνευματική νάρκη θα είναι παρούσα. Το ηθικό και κοινωνικό αισθητήριο ολοένα και θα αμβλύνεται.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.