«Η Ελληνική Κυβέρνηση παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή, την υπόθεση απαγωγής, από τον Απρίλιο του 2013, των δύο Αρχιερέων Χαλεπίου, του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη κ. Ιωάννη, ευρισκόμενη σε επαφή και στενή συνεργασία -μεταξύ άλλων- με το Πατριαρχείο Αντιοχείας, προς το οποίο έχει επανειλημμένως εκφράσει τη συνεχή και αμέριστη υποστήριξή της», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής.

Όπως εξάλλου τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, σε ευρύτερο πλαίσιο το υπουργείο επιδεικνύει το μέγιστο δυνατό ενδιαφέρον για την κατάσταση των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. «Έχω επανειλημμένα τονίσει σε επαφές μου με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, ομολόγους μου υπουργούς Εξωτερικών εντός και εκτός ΕΕ, την αναγκαιότητα ανάληψης συντονισμένης δράσης για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών», αναφέρει ο κ. Κοτζιάς και ενημερώνει, ότι «στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει, τον προσεχή Μάιο, την πραγματοποίηση Διεθνούς Συνδιάσκεψης, που θα θέσει στο επίκεντρο της προσοχής αυτούς τους πληθυσμούς, δίνοντας έμφαση στην πολυεθνικότητα, την πολυθρησκευτικότητα και την πολυπολιτισμικότητα που η Ελλάδα υποστηρίζει σε ό,τι αφορά αυτές τις περιοχές».

Πρόκειται για μια καταρχήν θετική πρωτοβουλία, αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει, ότι θα περιμένει με ενδιαφέρον την πραγματοποίησή της και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν στο μείζον αυτό ζήτημα.

Desk Ekklisiaonline

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.