Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως υποδέχθηκε την Τετάρτη το απόγευμα της 22 Ιουλίου και περί ώρα 8.00 μ.μ. η Ιερά Ανδρώα Μονή της Αγίας Παρασκευής Σερρών, τμήμα της Τιμίας Καράς της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, που φυλάσσεται στην ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. 

Το ιερό θησαύρισμα μετέφερε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος, Ηγούμενος της ως άνω Ιεράς Μονής.

Το σεπτό και τιμαλφέστατο σέβασμα υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, σύμπασα η αδελφότητα της Ιεράς Μονής, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας καθώς και πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής που πανδήμως προσήλθαν να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη της Αγίας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε θεολογικώς στην σημασία της τιμής των ιερών λειψάνων, τα οποία είναι παρεκτικά στους πιστούς της θείας Χάριτος και αναφερόμενος στην ευλογητή έλευση της Τιμίας Κάρας, απευθύνθηκε στους πιστούς που είχαν κατακλύσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής παροτρύνοντάς τους να επωφεληθούν από αυτή την πνευματική «όαση» δροσιάς που προσφέρει η μητέρα μας Εκκλησία μέσα στον «καύσωνα» των ημερών.

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια και ευλογία της ελεύσεως του ιερού λειψάνου στην πόλη των Σερρών. Εν συνεχεία τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου και κατόπιν η ιερά παράκληση στην Αγία Παρασκευή.

Η χαριτόβρυτος Κάρα της Αγίας Παρασκευής θα παραμείνει για προσκύνηση στην Ιερά Μονή έως και την Δευτέρα 27 Ιουλίου, ενώ κατά την διάρκεια της παραμονής της θα πραγματοποιούνται καθημερινά ιερές Ακολουθίες προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση του λαού του Θεού. 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.