«Νομίζω ότι είναι ένας σταθμός στη ζωή της Μητροπόλεως της Νέας Ιωνίας» δήλωσε Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον θεμέλιο λίθο όσον αφορά στην έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του «Ιωνικού Κέντρου» που έθεσε σήμερα πριν από λίγη ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

«Είναι μία ιστορική στιγμή για τη Νέα Ιωνία, γίνεται ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής σε όλα τα επίπεδα» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Το «Ιωνικό Κέντρο», ένα πολυδιάστατο σημείο αναφοράς με προτεραιότητα στο «πράσινο» και το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την αναψυχή χιλιάδων νέων ξεκινά να οικοδομείται.

Το «Ιωνικό Κέντρο» αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη διετία και θα αποτελέσει ένα θεματικό πάρκο εντός του αστικού ιστού με κύριο στοιχείο την αναφορά στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Στην μεγάλη του έκταση θα δημιουργηθεί ένας χώρος λατρείας, παιδείας, ιστορικής μνήμης, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Ένα σημείο που θα φιλοδοξεί να καταστεί τόπος αναφοράς για την ευρύτερη τοπική κοινωνία, με χώρο πρασίνου που θα καλύπτει το 70% της συνολικής επιφάνειας του έργου.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.