Συμπληρώθηκε ήδη το πρώτο δίμηνο από τη μέρα (6.12.2020) που «έφυγε» αδόκιμα από την ζωή του μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ η αγαπημένη μας Ευγενία Τσουμάνη η οποία παράλληλα ήταν ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών(ΠΣΓ).

Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας(ΝΔ) του Ελληνικού Κοινοβουλίου, διατέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπ. Εσωτερικών, Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών, Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών(ΣΕΒ), Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, μέλος Δ.Σ του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), του ΙΟΒΕ, κ.α. Το 2012 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επέλεξε την Ευγενία Τσουμάνη ως τακτικό μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ, από κοινού με την Έφη Μπέκου και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες, από τότε μέχρι την ημέρα της εκδημίας της εργάστηκε με συνέπεια για τους σκοπούς και τις δράσεις του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η εκλιπούσα ήταν μια οικουμενική πολιτικός, διαπρεπής νομικός και σπουδαία φεμινίστρια! Έτσι ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη της, το ΔΣ του ΠΣΓ ομόφωνα αποφάσισε και διοργάνωσε την Παρασκευή 19.2.2021, στις 18.00μμ μια σεμνή και ουσιαστική, διαδικτυακή εκδήλωση-μνημόσυνο, για τη ζωή και την προσφορά της, Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα στα δρώμενα, δεδομένου ότι και λόγο της πανδημίας απαγορεύονται οι συναθροίσεις, πέρα των εννέα ατόμων σε κηδείες και μνημόσυνα. Στην εκδήλωση, κλήθηκαν να μιλήσουν εκπρόσωποι από τους σημαντικούς θεσμούς και θέσεις ευθύνης, που η ίδια υπηρέτησε με αυταπάρνηση, όπως του Κοινοβουλίου, των Οργανισμών Ισότητας, του Κοινωνικού Διαλόγου των Εταίρων, των Κομμάτων, του Νομικού Κόσμου, του Γυναικείου Κινήματος, των Επιστημονικών και Συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και του ΚΕΣΟ ως Εκκλησιαστικού φορέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο ΔΣ του οποίου η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα διετέλεσε μέλος, από τον Φεβρουάριο του 2012 έως την ημέρα της εκδημίας της. Στη Διαδικτυακή σύναξη για την αείμνηστη Ευγενία Τσουμάνη το ΚΕΣΟ εκπροσώπησε η Διευθύντρια του, κα Μαίρη Πίνη, που μετέφερε τα λόγια μνημοσύνης του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ «η ευγενής μακαριστή πλέον Τζένη, ένας πολιτισμένος και οικουμενικός άνθρωπος, μια κυρία με σπάνιο ήθος και καλλιέργεια, με φωτεινό πρόσωπο και πνευματική ανδρεία, αναπαύεται πλέον στους ουρανούς και μας χαμογελάει από τον γυναικωνίτη του Ουρανού». Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ ανέφερε ότι η Ευγενία Τσουμάνη αγάπησε το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αγωνίστηκε για αυτό έως την ύστατη στιγμή. Το τελευταίο εξάμηνο πριν αναχωρήσει για τις γειτονιές των Αγγέλων συνεργαστήκαμε στενά παρά τις όποιες δυσκολίες, ώστε τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας, να αναγνωριστούν από το Υπουργείο Παιδείας ως ΚΔΒΜ Επιπέδου 1. Μετά τον Θάνατο της, το ΔΣ αποφάσισε τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ να μετονομαστούν σε «Εργαστήρια Δεξιοτήτων Ευγενία Τσουμάνη ΚΔΒΜ- Επιπέδου -1».

Βασική ομιλήτρια εκ μέρους του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών ήταν η Αντιπρόεδρος του, κα Έφη Μπέκου, η οποία είναι επίσης μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ. Συνολικά συμμετείχαν 56 άτομα. Τοποθετήθηκαν 32 ομιλήτριες από θεσμικούς & πολιτικούς φορείς, ενώ από το συγγενικό της περιβάλλον, έλαβαν επίσης μέρος η κόρη της κα Ιωάννα Σπέντζα και ο εξάδελφος της εκλιπούσας από τα Γιάννενα κ. Νίκος Τσουμάνης. Την Διαδικτυακή εκδήλωση της Ευγενίας Τσουμάνη παρακολούθησε η ΓΓ του ΔΣ του ΚΕΣΟ κα Μαρία Τάταρη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.