Μόνο ένας Θεός αγάπης, θα ήθελε να πάρει τα πάθη μας, τις αμαρτίες μας και τις αδυναμίες μας στην πλάτη Του, να σταυρωθεί, και να μας δεχθεί όλους ανεξαιρέτως στην αγκαλιά Του.

Μόνο ένας πραγματικός Θεός, θα έκλαιγε για σένα, για να σου δείξει πόσο σε αγαπάει, πόσο κοντά σου είναι, κι όσο απομακρύνεσαι από κοντά Του, τόσο Αυτός να επιθυμεί την επιστροφή σου.

Μόνο ένας σωτήρας Θεός, θα θεράπευε ψυχές και θα γινόταν, και πατέρας… αδελφός… νυμφίος… οικία… τροφή… ένδυμα… ρίζα… θεμέλιο… κάθε τι το οποίο θέλεις… όπως μας δίδαξε ο Άγιος Χρυσόστομος.

Μόνο ένας παντοδύναμος Θεός, θα κατέβαζε τον ουρανό στη γη και θα ανέβαζε τη γη στον ουρανό για σένα και θα γινόταν και τέλειος άνθρωπος για να θεώσει το δημιούργημα Του.

Μόνο ένας φιλεύσπλαχνος Θεός, δέχεται να τον πολεμούν με λύσσα, καθεστώτα, άρχοντες, βασιλείς, πρόεδροι, κι Αυτός, μετά από ταπεινώσεις και βασανιστήρια πάνω από τον Σταυρό Του, να συγχωρεί τους φονιάδες Του και να διακηρύττει την νίκη Του, εναντίον του φοβερότερου εχθρού της ανθρωπότητας του… θανάτου, που κανένας ήρωας του κόσμου δεν νίκησε ποτέ.

Μόνο ένας πανάγαθος Θεός, όσο τον υβρίζουν συγχωρεί, όσο τον χλευάζουν άλλο τόσο αγαπάει. Ισχυρό Του όπλο είναι ο πόλεμος που Του κάνουν. Μόνο ένας ισχυρός Θεός, επιθυμεί το «Νίκα εν τω αγαθώ το κακόν».

Μόνο ένας παντοκράτορας Θεός, θα μπορούσε να είναι Κύριος της Ζωής και του Θανάτου, γιατί κανενός άρχοντα, κανενός βασιλιά, κανενός “θεού” ο τάφος δεν είναι κενός, να βεβαιώνει την Ανάσταση και την Αλήθεια Του.

Μόνο ενός παντογνώστη Θεού, θα μπορούσε να έχει προφητευτεί η έλευση Του και τα μαρτύρια Του εκατοντάδες χρόνια πριν την ενανθρώπιση Του, και να είναι «Σημείο αντιλεγόμενο» στους αιώνες.

Μόνο για έναν ζωοδότη Θεό, θα δέχονταν με χαρά να θυσιάζονταν και θα επιθυμούσαν το μαρτύριο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σήμερα. Οι εχθροί Του είναι οι ευεργέτες μας, οι πολέμιοι Του είναι η δύναμη μας. Όσο Τον πολεμούν, Τον δοξάζουν. Τι παράδοξο; Η δύναμη μας να είναι εχθροί μας! Φόβος και χριστιανός δεν ταιριάζει!

Μόνο έναν ελεήμων Θεό, Τον διώκουν και περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, να χαρίσει την αιωνιότητα.

Μόνο ένας αληθινός Θεός, θα μπορούσε με έναν λόγο Του, «Τετέλεσθαι», να ξεκινήσει τα πάντα από την αρχή, να εγκαινιάσει την Όντως Ζωή, να ανακαινίσει τα πάντα, και να εξαλείψει την ανθρώπινη φθαρτότητα!
Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών…

Διονύσιος Πυλαρινός

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.