ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Ε ΛΟΥΚΑ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής Ε Λουκά Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Ε Κυριακής Λουκά με την παραβολή του πλουσίου και φτωχού Λαζάρου - Ευλογία και Εορτή Αγίου Ζηνοβίου Ιερομάρτυρος και Ζηνοβίας της αδελφής αυτού. Ο πλούσιος και ο φτωχός Λάζαρος. Οι Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια οι Μάρτυρες. Ο Όσιος Θεράπων ο παρά τον Λυθροδόνταν ασκήσας. Κυριακή Ε Λουκά.

οἱ κύνες ἐρχόμενοι ἀπέλειχον τὰ ἕλκη αὐτοῦ.

Στο Ευαγγέλιο Κυριακής Ε Λουκά ο πλούσιος φορούσε πανάκριβα ρούχα και ζούσε μέσα στην πολυτέλεια. Στην εξώπορτα του σπιτιού του βρισκόταν ο πτωχός Λάζαρος που το σώμα του ήταν γεμάτο πληγές και προσπαθούσε να χορτάσει από τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζι του πλουσίου.

Επίσης, έρχονταν οι σκύλοι και έγλυφαν τις πληγές του. Όταν πέθανε ο πτωχός Λάζαρος βρέθηκε στην αγκαλιά του Αβραάμ. Πέθανε όμως και ο πλούσιος και εκεί που βασανιζόταν στον Αδη είδε από μακριά τον Αβραάμ και το Λάζαρο.

Τότε φώναξε και ζήτησε από τον Αβραάμ να τον βοηθήσει και να στείλει το Λάζαρο για να τον δροσίσει επειδή υπέφερε. Αλλά ο Αβραάμ του είπε ότι δε γίνεται γιατί στη ζωή του είχε όλα τα αγαθά ενώ ο Λάζαρος όχι. Εκτός από αυτό του είπε ότι ανάμεσα τους υπήρχε μεγάλο χάσμα ώστε να μη μπορεί να περάσει κανείς στις δύο πλευρές.

Τότε ο πλούσιος παρακάλεσε τον Αβραάμ να στείλει το Λάζαρο και να συμβουλέψει τους οικείους του ώστε να μην έχουν και εκείνοι την ίδια κατάληξη.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι γιορτάζουμε την Κυριακή Ε Λουκά.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Ε Λουκά με την εορτή των Αγίων Ζηνοβίου και Ζηνοβίας και την παραβολή του πλουσίου και φτωχού Λαζάρου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Ε Λουκά με τον πλούσιο και τον φτωχό Λάζαρο και της εορτής του Αγίου Ζηνοβίου Ιερομάρτυρος και Ζηνοβίας της αδελφής αυτού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Άγιος Ζηνόβιος και Ζηνοβία

Ο Ζηνόβιος και η Ζηνοβία ήσαν αδέλφια κι έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Κατάγονταν από τις Αίγες της Κιλικίας και προέρχονταν από οικογένεια πλούσια και ευσεβή. Ο Ζηνόβιος ήταν ιατρός και εξασκούσε την επιστήμη του αφιλοκερδώς.

Τα δύο αδέρφια ασκούσαν μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Αυτό προκάλεσε την οργή των ειδωλολατρών και συγκεκριμένα του ηγεμόνα Λυσία, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη του Ζηνόβιου.

Διαβάστε αναλυτικά για τον Βίο και την εορτή των Αγίων Ζηνοβίου και Ζηνοβίας.

Συγκαρτερεῖ σοι Ζηνόβιε τὸ ξίφος, Ἡ καρτερόφρων, κἂν γυνή, Ζηνοβία. Τμήθη Ζηνοβίῃ καὶ ἀδελφεὸς ἐν τριακοστῇ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.