Στην ιδιαίτερη Πατρίδα του, την μαρτυρική Κύπρο, βρέθηκε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου για την τέλεση του μυστηρίου του Γάμου στενού συγγενικού του προσώπου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την αγαθή ευκαιρία να συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Γεώργιο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου την Παρασκευή το πρωί όπου συζήτησαν για αρκετή ώρα θέματα της σύγχρονης επικαιρότητας, καθώς και εκκλησιαστικά ζητήματα και το εθνικό κυπριακό πρόβλημα.

Ο Μακαριώτατος είχε την καλοσύνη να προσκαλέσει τον Σεβασμιώτατο στο μεσημεριανό γεύμα.

Ο Σεβασμιώτατος είχε ακόμη την ευκαιρία να συναντηθεί με τον φίλο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριο και τον Χωρεπίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, καθώς και τον Χωρεπίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο.

Την επομένη, Σάββατο πρωί, ο Σεβασμιώτατος συμπροσευχήθηκε από του Βήματος του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας Στροβόλου, ο οποίος είναι και η ενορία της κατοικίας του.

Στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μακαριώτατος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος με λειτουργό τον άγιο Καρπασίας χάριν των πολυτέκνων Ιερέων και των παιδιών τους προς τους οποίους ομίλησαν επίκαιρα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Μεσογαίας και Σιδηροκάστρου στην παραπλεύρως του Ναού Αίθουσα.

Ακολούθως μετέβη στο απέναντι του Ναού Κοιμητήριο, όπου περιποιήθηκε τους τάφους των γονέων του και των θείων του τους οποίους και εμνημόνευσε ιδιαίτερα.

Την Κυριακή το πρωί προσκεκλημένος του Μακαριωτάτου εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αθηένου, ιδιαιτέρας πατρίδας του Μακαριωτάτου, με συλλειτουργούς του τον Σεβασμιώτατο Μεσογαίας και τον Χωρεπίσκοπο Καρπασίας.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας με την προτροπή του Μακαριωτάτου οι Σεβασμιώτατοι Μεσογαίας και Σιδηροκάστρου απηύθυναν λόγους ευχαριστίας και παραινέσεως προς το πυκνό εκκλησίασμα.

Ακολούθως οι συγγενείς του Μακαριωτάτου εδεξιώθηκαν στην οικία τους τους Σεβασμιώτατους Αρχιερείς και μετά ταύτα ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου ανεχώρησε για το αεροδρόμιο και εκείθεν για Θεσσαλονίκη και Σιδηρόκαστρο.

Το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ο νέος Διοικητής του 10ου ΣΠ Συνταγματάρχης Μαυρουδής Θεοδωρίδης για να ζητήσει την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το προσεχές Σάββατο 1 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, όπου θα τελέσει και το διετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σασίμων κυρού Γενναδίου, ο οποίος ετάφη στο κοιμητήριο της Μονής πλησίον των γονέων του.

Τέλος, την Κυριακή 2 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης Σιδηροκάστρου, επειδή απουσίασε από τους εορτασμούς της Ιεράς Μονής την προηγούμενη Κυριακή (του Παραλύτου) για τον Άγιο Μακάριο τον Νοταρά στον οποίο είναι αφιερωμένο το Καθολικό της Μονής, λόγω της μεταβάσεώς του στην γενέτειρα Πατρίδα του, την Κύπρο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.