ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ Live - ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ ΦΩΤΩΝ Live - ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Θεοφανείων Ζωντανά. Ο Όρθρος και οι Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων με τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου - Ευλογία και Μεγάλος Αγιασμός. Προεόρτια Θεοφανειων 5 Ιανουαρίου 2022 με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Τους ουρανούς βάπτισμα του Χριστού σχίσαν, Τους αυτό μη χραίνοντας ένδον εισάγει. Βάπτισεν εν ποταμώ Χριστόν Πρόδρομος κατά έκτην.

Η Ορθοδοξία μας εορτάζει τη Βάπτιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού από τον Τίμιο Πρόδρομο που δίδει πλέον τη δυνατότητα της πνευματικής αναγέννησης των ανθρώπων.

Η Εκκλησία μας σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, καθιέρωσε να τελείται Θεία Λειτουργία και τελετή του Μεγάλου Αγιασμού ανήμερα της εορτής και την παραμονή προς ενίσχυση των πιστών.

Άρα λοιπόν και την παραμονή τελείται Μεγάλος Αγιασμός. Μικρός Αγιασμός τελείται συνήθως την πρώτη εκάστου μηνός στις ενορίες αλλά και όταν καλεί ο πιστός τον ιερέα για μια ανάγκη ή ευλογία.

Διαβάστε αναλυτικά για τον μικρό και μεγάλο αγιασμό με απλά λόγια.

Η Ακολουθία των Θεοφανείων με τις Μεγάλες Ώρες των Φώτων και τον Μεγάλο Αγιασμό από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου 2022 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τις Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 07.00 το πρωί.

Τι είναι οι Μεγάλες Ώρες

Οι Ώρες, είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για τους μοναχούς και τις μοναχές μας, που εγκαταβιώνοντας στα μοναστήρια τους και έχοντας ως κύριο μέλημα τους την προσευχή για την σωτηρία της ψυχής τους πρωτίστως, αλλά και την δική μας την ψυχή.

Οι μοναχοί αφού εμείς με τις καθημερινές μέριμνες και φροντίδες της επιβίωσης δυσκολευόμαστε, τελούν σε ημερήσια βάση μια σειρά από Ακολουθίες σύμφωνα με το μοναστηριακό Τυπικό, τις Ακολουθίες του Νυχθημέρου όπως λέγονται, στους Νάρθηκες ή στα Καθολικά των εκκλησιών ή και στα παρεκκλήσια των Ιερών Μονών και των Κελλιών τους, ξεκινώντας από νωρίς το πρωΐ, αξημέρωτα ακόμα, με το Μεσονυκτικό, τον Όρθρο, τις ΄Ώρες, την Α΄, την Γ΄ και την ΣΤ΄ Ώρα για την ακρίβεια, μετά την Ακολουθία των Τυπικών, κατόπιν την Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία της Τραπέζης, και αργότερα την Θ΄ Ώρα και τον Εσπερινό, ενώ αργότερα το βράδυ, τελούν το Μικρό ή το Μεγάλο Απόδειπνο για να αποσυρθούν «κατά μόνας» ο καθείς και στο κελί του να κάνει τον Κανόνα του.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι οι Μεγάλες Ώρες, ποιες οι ακολουθίες, η ιστορία και η θεολογία των Μεγάλων Ωρών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
 1. Ελενη Θεοδωρου 2 χρόνια πριν

  Ειμαι ορθοδοξη χριστιανη

  ΑπάντησηΆκυρο
  • Παναγιωτα Χ Μιχαηλ 2 χρόνια πριν

   Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη πιστεύω Πατέρα Υιόν και Άγιον Πνεύμα Τριάδα ομοούσιο και αχώριστο Αμήν!!!

   ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.