Θεία Λειτουργία και Παράκληση Αγίου Παντελεήμονος Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 27 Ιουλίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός - Όρθρος Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονα του Ιαματικού.

Γαλακτόμικτον, Μάρτυς, αἷμα σῆς κάρας, Δι’ ἣν ὑδατόμικτον ὁ Χριστὸς χέει. Φάσγανον ἑβδομάτῃ λάχεν εἰκάδι Παντελεήμων.

Ο Άγιος Παντελεήμων καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού.

Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια.

Εκπαιδεύτηκε στην ιατρική από τον Ευφρόσυνο και κατηχήθηκε στη χριστιανική πίστη και βαπτίσθηκε από τον πρεσβύτερο Ερμόλαο που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο ολόκληρο τον βίο και την μεγάλη εορτή τους Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Παντελεήμονα, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 7.30 το πρωί.

Κουτσοί, στραβοί στον άγιο Παντελεήμονα

Η γνωστή παροιμία «Κουτσοί, στραβοί στον άγιο Παντελεήμονα ξεπεζεύουνε!» έχει σχέση με την ιδιότητά του ως γιατρού και μάλιστα Ανάργυρου. Η πλούσια παράδοσή μας, έχει πληθώρα ιστοριών για τον Άγιο των αναπήρων και των τυφλών όπως έγινε γνωστός σε μεγάλο βαθμό.

Το πραγματικό του όνομά του ήταν Παντολέων, ένεκα όμως της φιλανθρωπίας του, καθώς ελεούσε τους πάντες, μετονομάστηκε σε Παντελεήμων.

Διαβάστε πώς προέκυψε η φράση «κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα».

Την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού τιμούμε στις 27 Ιουλίου εκάστου έτους και είναι ο πολιούχος άγιος της Φλώρινας και της Τήλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
  1. Φανή 2 χρόνια πριν

    Ό Άγιος Παντελεήμονας να μας βοηθήσει

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. Φανή 2 χρόνια πριν

    Ό άγιος Παντελεήμων να μας βοηθήσει

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.