Του Μάνου Χατζηγιάννη 

Ο Ντόναλντ Τραμπ 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών... Και όλοι εναντίον του. Μιντιακός συρφετός και οι ευκόλως παραπλανημένες μάζες των δήθεν προοδευτικών που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με εσχατολογικά σενάρια μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Λησμονώντας πως με Δημοκρατικούς ήρθαν αρκετές από τις μαύρες σελίδες της συγχρονης ιστορίας. 

Όταν για παράδειγμα ο Δημοκρατικός Κένεντι έγινε πρόεδρος, οι ΗΠΑ είχαν μερικές εκατοντάδες στρατιώτες στο Νότιο Βιετνάμ . Εκείνος αύξησε αυτό τον αριθμό σε 16.000. Ο διαδοχός του Τζόνσον μετά τη δολοφονία του, σε 500.000

Αλλά και πιο πρόσφατα ποιος ξεχνάει τον ρόλο Κλίντον στις μαύρες σελίδες στη γειτονιά μας. Τα Βαλκάνια μάτωσαν από την πολιτική Κλίντον-Ολμπράιτ…

Όλα αυτά δεν καθαγιάζουν την πολλές φορές στα όρια της φρενοβλάβειας στάση του νέου προέδρου Τραμπ. Είναι επικίνδυνος βάσει των δηλώσεών του, αλλά μην λησμονούμε πως οι κραυγές είναι για τα προεκλογικά μπαλκόνια. Οι κραυγές δεν ασκούν πολιτική… Οι γραμμές αλλάζουν…

Σιγά σιγά αποκρυσταλλώνεται η εικόνα για τις αιτίες που οδήγησαν στην ιστορική ανατροπή στις αμερικανικές εκλογές. Ένα πολύ σοβαρός παράγοντας για τη νίκη Τραμπ λοιπόν είναι οι Ευαγγελιστές Χριστιανοί.

Υποστήριξαν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα κατά 81% (έναντι 16%), σύμφωνα με το ABC News. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφου των Ευαγγελιστών από τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους Τζορτζ Μπους, Τζον Μακέιν και Μιτ Ρομνεϊ.

Στη Φλόριντα 85 % των λευκών Ευαγγελιιστών ψήφισαν για το Ρεπουμπλικανό υποψήφιο. Στη Βόρεια Καρολίνα ο αριθμός αυτός ήταν 78 % και η πολιτεία πήγε στους Ρεπουμπλικάνους  με 50% έναντι 46%

Την επιρροή των Ευαγγελιστών παραδέχτηκαν οι…κλιντονικοί! 

Ο Tony Campolo,  Αμερικανός συγγραφέας και σύμβουλος του προέδρου Μπιλ Κλίντον, δήλωσε πως ατού για την νίκη Τραμπ ήταν η υποστήριξη των «λευκών αρσενικών ευαγγελιστών».

Ο Jerry Falwell Jnr,  πρόεδρος του ευαγγελικού Πανεπιστημίου Liberty, ο οποίος είχε δημοσίως υποστηρίξει τον Τράμπ, δήλωσε ότι η υποστήριξη από τους ευαγγελιστές ήταν “πραγματικά ενθαρρυντική”. 

Όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και τους πολλαπλούς γάμους του Τραμπ  απάντησε: “Οι Ευαγγελικοί πιστεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αμαρτωλοί Όλοι έχουμε κάνει λάθος, όλοι χρειαζόμαστε συγχώρεση Ο Donald Trump ξέρω έχει μια μεγάλη καρδιά, αγαπά τους ανθρώπους, που αγαπούν αυτή τη χώρα.”

Χατζηγιάννης Μ
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.