Μια ημέρα ο Σωτήρας μιλούσε σε κάποιους ανθρώπους που νόμιζαν ότι ήταν πιο δίκαιοι από τους άλλους ανθρώπους. Ο Ιησούς τους είπε μια ιστορία.

Δύο άνδρες πήγαν στο ναό να προσευχηθούν. Ο ένας ήταν Φαρισαίος. Ο άλλος ήταν τελώνης, ο οποίος ήταν συλλέκτης φόρων. Στους ανθρώπους δεν άρεσαν οι συλλέκτες φόρων. Πίστευαν ότι οι συλλέκτες φόρων δεν ήταν τίμιοι.

Κατά Λουκάν 18:10

The Pharisee thanks God that he is better than other people – The publican prays for mercy on himself as a sinner – ch.40-3
Ο Φαρισαίος στάθηκε μπροστά στους άλλους να προσευχηθεί. Ευχαρίστησε τον Θεό που ήταν καλύτερος από άλλους ανθρώπους. Είπε ότι νήστευε δύο φορές την εβδομάδα και ότι πλήρωνε τα δέκατά του. Ο τελώνης στεκόταν μόνος του, με το κεφάλι σκυμμένο και προσευχόταν: «Ο Θεός, σκέπασε με έλεος εμένα τον αμαρτωλό».

Κατά Λουκάν 18:11–13

Jesus explains that the Pharisee thought he did not sin or need help from God, but the publican admitted sinning and wanted to repent – ch.40-4
Ο Φαρισαίος πίστευε ότι ήταν τέλειος και ότι δεν χρειαζόταν την βοήθεια του Θεού. Αλλά ο τελώνης ήξερε ότι δεν ήταν τέλειος και χρειαζόταν την βοήθεια του Θεού. Ήταν ταπεινός και ζήτησε συγχώρεση από τον Θεό.

Κατά Λουκάν 18:14

Jesus tells the people to be like the publican because he, not the Pharisee, would be forgiven – ch.40-5
Ο Ιησούς είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι σαν τον τελώνη. Δεν πρέπει να σκέφτονται ότι είναι καλύτεροι από άλλους ανθρώπους. Πρέπει να μετανοούν από τις αμαρτίες τους και να ζητούν συγχώρηση από τον Θεό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.