Στον εορταζόμενο Άγιο Γεράσιμο, τον Ιορδανίτη, κυρίως , αναφέρθηκε ο Γέροντας Γαβριήλ, στο σημερινό κήρυγμά του.

Στόν Άγιο , που από βρέφος οι ευσεβείς γονείς του ,τον ανέθεσαν στον Κύριο και τον ανέθρεψαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.
Και όταν , αργότερα , μεγαλώνοντας , παρασύρθηκε από την αίρεση των Μονοφυσιτών, επειδή είχε καλή προαίρεση και ταπείνωση, και συμβουλευόταν οσιακές μορφές, όπως τον Άγιο Ευθύμιο τον Μέγα, ο Θεός τον φώτισε και μετανόησε.
Ο Γέροντας περιέγραψε την άσκηση του Αγίου στην έρημο του Ιορδάνου , αρχικά σε κοινόβιο, εν υπακοή, και κατόπιν ως αναχωρητής, ως ασκητής στην έρημο.
Πλείστα τα κατορθώματά του και αυστηρή η άσκησή του.
Κατέστη περιβόητος για τους ασκητικούς του αγώνες .Αδιάκοπη η πάλη του με τον μισόκαλο διάβολο, όπως ,πολύ αργότερα ,συνέβαινε και με τον Άγιο Ιάκωβο και τον μακαριστό άγιο Γέροντα Κύριλλο, που πολλές περιπτώσεις επιθέσεως του διαβόλου αντιμετώπισαν.
Πολύς κόσμος και πολλές οσιακές μορφές έτρεχαν να τον συναντήσουν.
Αλλά και τα ζώα υποτάσσονταν σ’αυτόν.
Εικονίζεται πάντοτε με ένα λιοντάρι,το οποίο έσωσε και αυτό παρέμεινε δίπλα του μέχρι το τέλος της ζωής του και κατόπιν απεβίωσε κι αυτό.
Με το χάρισμα της νεκρανάστασης που είχε επανέφερε στην ζωή τον υποτακτικό του για να του δώσει την ευλογία του .
Και συνέχισε ο Γέροντας λέγοντας ότι πολύ θαυματουργός είναι ο Άγιος Γεράσιμος και πολλά θαύματα αυτού Αγίου , διηγούνται όσοι μεταβαίνουν στις όχθες του Ιορδάνου τον τόπο ασκήσεώς του…

(Απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ , μετά την Θεία Λειτουργία , που μεταδόθηκε διαδικτυακώς από το Καθολικό της Μονής ,την 4/3/2021.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.