Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα παραμείνει η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών – Συρρέουν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τη Χάρη της.

Ουρές από πιστούς που συρρέουν προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» έχουν σχηματιστεί και σήμερα (12.05.2023) από την αρχή της Μητροπόλεως.

Η μεγάλη προσέλευση των πιστών έχει καταγραφεί από την προηγούμενη Τετάρτη, όταν και έφτασε στην χώρα μας η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιο Όρος στην Μητρόπολη, με μια λαμπρή τελετή υποδοχής. Η σημερινή προσέλευση των πιστών ωστόσο, φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Όπως φαίνεται σε πλάνα της ΕΡΤ από το σημείο, η ουρά ξεκινάει από την αρχή της Μητροπόλεως, πηγαίνει περιμετρικά της πλατείας και καταλήγει στην είσοδο του ναού, όπου γίνεται και είσοδος των πιστών σε γκρουπ των 30 ατόμων, προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει κάποια αποσυμφόρηση.

Ο μέσος χρόνος αναμονής για κάποιον που θα βρισκόταν στη Μητρόπολη προκειμένου να περιμένει και να προσκυνήσει, ήταν περίπου τα 40 με 45 λεπτά τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα ωστόσο, ενδεχομένως να ξεπερνάει τη μία και τη μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται πως είναι η 8η φορά που βγαίνει από το Άγιο Όρος η συγκεκριμένη εικόνα και για αυτό το λόγο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πιστών και θα βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι τις 15 Μαΐου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.