Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου... Οι Ιεράρχες που την αποτελούν έχουν διατυπώσει κατά καιρούς εκ διάμετρου αντίθετες απόψεις οπότε οι συζητήσεις αναμένονται σε θερμό κλίμα... Για παράδειγμα παρόντες είναι και ο Μητροπολίτης Πειραιώς και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος. Αν η συζήτηση φτάσει στην Πανορθόδοξη τι θα γίνει; Ο πρώτος έχει εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για αυτήν υποστηρίζοντας πως η Σύνοδος θα της Κρήτης μπορεί να οδηγήσει σε σχίσματα. Από την άλλη ο δεύτερος ήταν και ο ίδιος παρών και την υποστηρίζει σθενάρα. Άλλο παράδειγμα; Το θέμα του τεμένους όπου ο κ. Σεραφείμ αντιτίθεται δυναμικά ενώ ο κ. Ιγνάτιος ακόμη και σε προχθεσινή του συνέντευξη τάχθηκε υπερ...

Παρών στο νέο σχήμα και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος που είχε παραιτηθεί από την αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας για τη Σύνοδο της Κρήτης. Ο κ. Νικόλαος μάλσιτα σε συνέντευξή του προ μηνών στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE (διαβάστε εδώ) είχε εκφράσει την άποψη πως “Έχουμε καταργήσει τη συνοδικότητα και ακολουθούμε τον Πρώτο”. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις τοποθετήσεις του! 

Παρών στο νέο σχήμα και ο Μητροπολίτης Εδέσσης που “κόπηκε” τελευταία στιγμή με απόφαση της προηγούμενης ΔΙΣ από το να συμμετάσχει ως μέλος της αντιπροσωπείας του Φαναρίου στη Σύνοδο της Κρήτης. 

Κατά τα λοιπά αναμένουμε τη στάση Μητροπολιτών όπως ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος κυρίως για θέματα που άπτονται κα ιτου μουσουλμανικού στοιχείου, όπως πχ το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ, αλλά και του Νεαπόλεως Βαρνάβα που έχει στενές σχέσεις με το Φανάρι. 

Αναλυτικά: 

Συνέρχεται, από την Δευτέρα 5 έως και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 160ης Συνοδικής Περιόδου, από 1.9.2016 έως 31.8.2017, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.
      Η σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ης Συνοδικής Περιόδου, είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Ο Φθιώτιδος κ. Νικόλαος
Ο Μάνης κ. Χρυσόστομος
Ο Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος
Ο Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ
Ο Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ
Ο Πειραιώς κ. Σεραφείμ
Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ
Ο Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος
Ο Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος
Ο Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος
Ο Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος
Ο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

Αρχιγραμματεύς: Ο Μεθώνης Κλήμης
 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.