Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας ιερούργησε χθες στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη και τον Ιερολ. Διάκονο κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη.

Σύμφωνα με το τυπικό της ημέρας και πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε εντός του Καθεδρικού Ναού η λιτάνευσις των ιερών εικόνων, προπορευομένων των ιεροψαλτών, πολλών παιδιών και των Εξοχωτάτων Πρέσβεων της Ελλάδος και της Κύπρου, κ.κ. Αικατερίνης Φουντουλάκη και Σόλωνος Σάββα, αντιστοίχως.

Προεορτάσαντες και τον Ευαγγελισμό της Κυρίας Θεοτόκου, τελέσθηκε η Δοξολογία, στο τέλος της οποίας η Πρέσβυς της Ελλάδος ανέγνωσε το μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενο προς τον απόδημο Ελληνισμό.

Στο τέλος, εψάλη επιμνημόσυνη δέησις για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στο συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, ενώ ο Ποιμενάρχης κ. Κλεόπας μίλησε επικαίρως για τα πολλαπλά μηνύματα της ημέρας και της Εθνικής Επετείου και συνεχάρη τους παρισταμένους και κυρίως τα παιδιά, τα οποία με τη συμμετοχή και τις παραδοσιακές φορεσιές τους μεταφέρουν τον παλμό και το μήνυμα των εορτών, ευχήθηκε δε καταλλήλως για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.