Ι.Μ.Σταγών: Σε όλες τις ανωτέρω ιερές Συνάξεις θα ψάλλει ο Βυζαντινός Ψαλτικός Χορός νέων, «ΕΝΗΧΗΜΑ».

Η Ιερά Μητρόπολις Σταγών και Μετεώρων, τιμώσα τους Οσίους, οι οποίοι εγκαταβίωσαν και ασκήθηκαν στον ιερό τόπο των Αγίων Μετεώρων, επιτελεί την ιερά αυτών Σύναξη, την Κυριακή του Παραλύτου 7 Μαίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, με την πρέπουσα κατάνυξη και λαμπρότητα, σύμφωνα με τα κάτωθι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Μαίου
Ώρα 8. 30 το βράδυ:

Υποδοχή στα Προπύλαια του Ιερού Ναού των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, των ιερών Λειψάνων των Οσίων και εν συνεχεία η τέλεσις ιεράς Αγρυπνίας κατά το Μοναχικόν Τυπικόν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Μαίου
Ώρα 7 το απόγευμα:

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ν ι κ η φ ο ρ ο υ, συμπαραστατουμένου υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριφερσάλων κ. Τ ι μ ο θ ε ο υ, Φαναρίου κ. Α γ α θ α γ γ ε λ ο υ, ο οποίος και θα ομιλήση καταλλήλως, του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Φ ι λ ο θ ε ο υ, και του Ποιμενάρχου μας κ. Θ ε ο κ λ η τ ο υ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 Μαίου
Ώρα 7 το πρωί:

ADVERTISING

Όρθρος κατά τον οποίον θα χοροστατήση ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φ ι λ ο θ ε ο ς, και εν συνεχεία η τέλεσις της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τ ι μ ο θ ε ο υ και συλλειτουργούντων των ως άνω Αρχιερέων, ενώ το ιερόν Κήρυγμα θα εκφωνήση ο Επίσκοπος Ωρεών.

Ώρα 7 το απόγευμα:

Εσπερινός και κατόπιν Παρακλητικός Κανών στους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες και αποχώρησις των ιερών Λειψάνων.

Σε όλες τις ανωτέρω ιερές Συνάξεις θα ψάλλει ο Βυζαντινός Ψαλτικός Χορός νέων, «ΕΝΗΧΗΜΑ».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.