Χριστιανός: Εργάζομαι σ΄ ένα περιβάλλον πού το όνομα του Χριστού και της Παναγίας ακούγεται μόνο όταν τους βλαστημάνε.

Γιατί ρέ παιδιά τους βλαστημάτε; Τι σάς έκαναν; Εντάξει δεν τους πιστεύετε, αλλά και άλλα πράγματα δεν τά πιστεύετε ( δεν είστε υποχρεωμένοι άλλωστε), αλλά δεν σας ακούω όμως να τα βλαστημάτε..

Απάντηση «άντε χάσου ρέ βλάκα!» Αυτό είναι το κλίμα, δυστυχώς. Και τώρα, σε καιρό ανεργίας, τι κάνουμε; Φεύγουμε ή μένουμε; Ευχαριστώ!

Γεράσιμος, Νέος Κόσμος

Αγαπητέ Γεράσιμε.

Δυστυχώς η εργασία σε αντιχριστιανικό περιβάλλον, από εξαίρεση πού ήταν παλαιότερα, σήμερα πάει να γίνει κανόνας…

Στους χώρους εργασίας όπου τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα ισοπεδώνονται και ο φόβος της απολύσεως από τον εργοδότη (ή, τα τσιράκια του εργοδότη) καραδοκεί, θα πρέπει με πολύ προσευχή αλλά και προσοχή να κινούμαστε…

Αυτοί θα βλαστημάνε και όταν όλοι οί άλλοι χασκογελάνε επιδοκιμαστικά πηγαίνοντας με τον βλάσφημο, εμείς, ή, θα το «παίζουμε» αδιάφοροι ( προσευχόμενοι εσωτερικά μέσα μας γιατί καμιά φορά τους βάζει ο σατανάς να βλαστημάνε για τα πιο ασήμαντα πράγματα ώστε να πειραχτούμε εμείς, να τους πούμε καμιά κουβέντα και να αρπαχτούμε…), ή, αν εκτιμήσουμε ότι μπορεί να ειπωθεί κάποια «συμβουλή περί βλασφημίας» θα πρέπει να ειπωθεί με πολύ διάκριση και αγάπη, συμβουλευτικά και ταπεινά, ώστε να μη προσβληθεί ο εγωϊσμός του άλλου και αρχίσει μετά εχθρότητα και μάχη!

Αυτοί θα κοροϊδεύουν τους παπάδες (συνήθως), την Εκκλησία, την πίστη και εμείς θα πρέπει να έχουμε φροντίσει να «είμαστε διαβασμένοι» για να ξέρουμε τι θα πούμε γιά διαφώτιση, ή έστω για να μη «βάζουμε την ουρά κάτω από τα σκέλη μας» όπως κάνουν πολλοί Χριστιανοί μη θέλοντας να δείξουν ότι πιστεύουν και να «εκτεθούν» έτσι στους άλλους ομολογώντας την Ορθόδοξη πίστη τους!

Όμως, όλους αυτούς πού δεν ομολογούν τώρα την πίστη τους ο Χριστός θα τους αποστραφεί την ώρα του θανάτου τους και την ώρα της Κρίσεως.

Και τότε, πού θα τρέμουν από τον φόβο τους όλοι γύρω τους, έ, άς πάνε να βρούνε εκείνους πού φοβόσαντε «μη εκτεθούν…» για νάρθουνε να τους βοηθήσουνε!

Ακόμη, αυτοί θα τρώνε κρέατα σε ημέρες νηστείας, κι΄ εμείς θα πρέπει να κρατάμε τον Νόμο του Θεού δίνοντας έτσι την ομολογία μας. Αυτοί θα αισχρολογούνε, θα λένε χυδαία υπονοούμενα…

Και ενδεχομένως και άλλα χειρότερα θα συναντούμε καθώς θα πλησιάζει η εμφάνιση του Αντιχρίστου ( 666) και το τέλος του κόσμου…

Αγαπητέ αδελφέ, εφ΄ όσον Εξομολογούμαστε ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ και κοινωνούμε τακτικά, τα υπόλοιπα και «το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στον τόπο εργασίας μας» θα έλθει να μας τα διδάξει το ίδιο το Άγιο Πνεύμα και η Σοφία του Θεού πού διά των πιο πάνω ιερών μυστηρίων Εξομολόγησης και Αγίας Κοινωνίας έρχεται, εγκαθίσταται, και κατοικεί μυστηριωδώς μέσα μας…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.