ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Live - ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Live - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων - Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός Αγίας Άννης Ζωντανά. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Συλλήψεως της Αγίας Άννης της μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου - Ευλογία και Προσευχή στην Αγία Άννα. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στις 17.00 το απόγευμα. Η Σύλληψη της Αγίας Άννης μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εν Κύπρω. Η Δικαία Άννα η προφήτιδα Μητέρα του προφήτου Σαμουήλ. Η θαυματουργή ευχή που λύει τα δεσμά της ατεκνίας.

Οὐχ ὥσπερ Εὔα καὶ σὺ τίκτεις ἐν λύπαις. Χαρὰν γὰρ Ἄννα ἔνδον κοιλίας φέρεις. Τῇ δ’ ἐνάτῃ Μαρίην Θεομήτορα σύλλαβεν Ἄννα.

Για τη μητέρα της Θεοτόκου Άννα, δεν αναφέρουν τίποτα σχετικό τα Ευαγγέλια, ούτε τα υπόλοιπα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Σύμφωνα όμως με την παράδοση της Εκκλησίας, ο Ιερέας Ματθάν, κάτοικος της Βηθλεέμ, απέκτησε τρεις θυγατέρες: τη Μαρία, τη Σοβή και την Άννα.

Η Μαρία, αφού παντρεύτηκε στη Βηθλεέμ, γέννησε εκεί την Ελισάβετ, τη μητέρα του Ιωάννη του Βαπτιστή. Η Άννα παντρεύτηκε τον Ιωακείμ από τη Γαλιλαία. Μετά από πολλά χρόνια ατεκνίας, απέκτησε κόρη, την Παρθένο Μαρία. Η παράδοση αναφέρει ότι οι γονείς της την αφιέρωσαν στην υπηρεσία του Ναού της Ιερουσαλήμ, σε ηλικία τριών ετών.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για την Σύλληψη της Αγίας Άννας.

Θα διαβαστεί η θαυματουργική ευχή στην Αγία Άννα υπέρ της ευτεκνίας για τα άτεκνα ζευγάρια.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων της εορτής της Αγίας Άννης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2023 17.00 το απόγευμα.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Σύλληψης της Αγίας Άννας μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 17.00 το απόγευμα.

Προσευχή Αγίας Άννας

Η Αγία Άννα, η μητέρα της Παναγίας, αξιώθηκε σε μεγάλη ηλικία να έχει τη μεγάλη τιμή και ευτυχία να αποκτήσει μοναδική κόρη, τη μητέρα του Σωτήρα του κόσμου και θεωρείται προστάτιδα όσων δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν.

Η Ευχή στην Αγία Άννα, η λύσουσα τα δεσμά της ατεκνίας και της στειρότητας.

Τοῦ Κυρίου δεηθῶμεν… Κύριε ελέησον.

Ἡ ἐξαίρετος ρίζα ἡ βλαστήσασα φυτόνἀγλαόκαρπον καί ἀειθαλές τήν ὑπερύμνητον Θεοτόκον, ἐξ ἤς προῆλθεν ὁ ἀρχηγός τῆς ζωῆς καίτελειωτής τῆς πίστεως Ἰησοῦς Χριστός· ἡπολυρρυτος βρυσις, ἐξ ἤς προῆλθεν ὡς χειμάρρους τρυφῆς καί ποταμός εἰρήνης ἡ εὐλογημένη ἐν γυναιξίν, ἡ ἀναβλύσασα τήν ἄβυσσον τῶν ἀγαθῶν καί τό ἀπέραντον πέλαγος τῆς ἀγαθότητος καί ἀτελεύτητου μακαριότητος.

Διαβάστε ολόκληρη την ευχή που λύει τα δεσμά της ατεκνίας.

Τὶ σοι ἐπαινέσειεν, Ἄννα, τις πλέον; Τὸ καρτερόφρον ἢ τὸ τῆς εὐτεκνίας;

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.