Θεολογικός λόγος: Θα αναφέρουμε ένα περιστατικό μεταξύ του νέου ΑΓΙΟΥ ΕΥΜΕΝΙΟΥ ΣΑΡΙΔΑΚΗ και του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΟΚΚΟΤΑ που έφυγε πριν λίγες ημέρες από την ζωή .Ο Σταμάτης Κόκοτας και το θαύμα με τον Άγιο Ευμένιο τον Σαριδάκη …

Έφυγε από τούτο τον μάταιο κόσμο την 1η Οκτωβρίου του 2022 και πορεύεται προς την Βασιλεία των Ουρανών ο μεγάλος ερμηνευτής όμορφων, νοσταλγικών ελληνικών μελωδιών, ο αείμνηστος Σταμάτης Κόκοτας.

Ο αξέχαστος ερμηνευτής ήταν από τους πρώτους αδελφούς μας που ομολόγησε την αγιότητα του Οσίου πατρός ημών Ευμενίου του νέου του Σαριδάκη .

Αθήνα – Νίκαια: Ο Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης και ο Σταμάτης Κόκκοτας

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Ευρισκόμενος περί τα τέλη της δεκαετίας του 1990 στο θεραπευτήριο του Ευαγγελισμού, όπως ο ίδιος διηγείται σε εκπομπή ιδιωτικού σταθμού της τηλεοράσεως ζήτησε από έναν απλό και άσημο καλόγερο, τον Αγίο Ευμένιο να ευλόγησει ένα κοριτσάκι που νοσηλευόταν στον νοσοκομείο εκείνη ακριβώς την περίοδο.

Ο ταπεινός ιερομόναχος με πίστη στο θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την πρεσβεία της Κυρίας Θεοτόκου κυριολεκτικά ‘κατεβάζει’ τον ουρανό στην γη και το θαύμα έγινε…..Δόξα τω Αγίω Θεώ!

Ας είναι αιώνια η μνήμη του αλησμόνητου Σταμάτη Κόκοτα , πιστού Κήρυκος της αγιότητος του Αγίου Ευμενίου του νέου, ασκητού του νοσοκομείου των Λοιμωδών νόσων της Αγίας Βαρβάρας Αττικής .

+ π. Αθανάσιος
ΦΙΛΟΙ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.