ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ: Γρηγορείτε, λοιπόν, μην καθεύδετε άλλο! Στερεωθείτε! Μην σας εμπαίζουν τα κύματα της απιστίας και της διαφθοράς. «Ανδρίζεσθε και κραταιούσθε» (Α΄ Κορ. ιστ΄ 13) και αντισταθείτε! Το κακό που προβάλλεται σαν καλό είναι θρασύδειλο.

Γίνετε ρωμαλέοι και στιβαροί! Μην σας παγιδεύει η λύπη αποτυχιών και η απογοήτευση. Μην σας θαμπώνει η λάμψη της τεχνοκρατίας και των επιστημονικών επιτευγμάτων. Μην σας δελεάζουν τα θέλγητρα της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας μας.

Μην σας αποκαρδιώνει ο κατακλυσμός των κατασκευασμένων ειδήσεων των μέσων μαζικής επικοινωνίας, που προέρχεται από κέντρα διαβολικά. Μην σας καταπτοούν τα φόβητρα του κόσμου. Έχουμε Σωτήρα δίπλα μας, έχουμε τον αναστημένο μας Ιησού και σε Αυτόν θαρρούμε βέβαιοι όντες ότι στο τέλος μαζί Του θα βγούμε νικητές. Αλλά μόνο μαζί Του, γιατί, δυστυχώς, μόνοι μας θελήσαμε να σώσουμε τη γη και την καταστρέψαμε.

Ζητήσαμε να εκμηδενίσουμε με την τεχνολογία τις αποστάσεις και απομείναμε μόνοι, ανάδελφοι και άφιλοι. Χτίσαμε το νέο σχολείο χωρίς τοίχους ηθικής και πίστεως και η παιδεία μας απαξιώθηκε εντελώς. Διαδηλώσαμε με πάθος για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα και άθελά μας στηρίξαμε άδικες κοινωνικές δομές. Ανησυχήσαμε και ανησυχούμε για τα εθνικά μας δίκαια και συνεχίζουμε να κοιμόμαστε περιμένοντας μόνος του να περάσει ο εφιάλτης.

Καταδικάσαμε τις ηθικές αναστολές και δημιουργήσαμε ένα τεράστιο εσωτερικό κενό. Μόνο σε περίοδο πτωχείας και κρίσεως, όταν οι τσέπες μας δεν έχουν χρήματα, πέφτουμε σε περισυλλογή και προβληματισμό. Αλλά και τότε, όπως τώρα, συνεχίζουμε να καθεύδουμε! Ας ξυπνήσουμε από το λήθαργο που βρισκόμαστε και ας διατηρηθούμε σε εγρήγορση λυγίζοντας τα γόνατα των καρδιών μας στην προσευχή και την επίγνωση της ανθρώπινης αδυναμίας μας. Τότε μόνο θα κερδίσουμε τη μάχη

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.