Ο άνθρωπος πρέπει να αναγεννηθεί, πρέπει να αλλάξει, πρέπει να γεννηθεί ξανά, για να έχει το Φως της ζωής, αυτός το Φως το οποίο σε βάζει στον Παράδεισο.

Αυτό το δίνει ο Θεός στον άνθρωπο για να μπορέσει να σωθεί, πρέπει όμως πρώτα να βαπτιστούμε στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Και στην πορεία της ζωής μας πρέπει να ακολουθάμε τις εντολές του Θεού και πάντα με την βοήθεια και την καθοδήγηση της Εκκλησίας.

Πρέπει να καταλάβει κάθε άνθρωπος ο οποίος θέλει να σωθεί, ότι πρέπει πρώτα να γεννηθεί ξανά, και να αποκτήσει το καθαρό πνεύμα που δίνει ο Θεός.

Ας δούμε αυτό το απόσπασμα από το Κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο, και ας καταλάβουμε, γιατί είναι για το καλό μας:

Υπήρχε τότε ένας άνθρωπος από τους Φαρισαίους, Νικόδημος ήταν το όνομά του, άρχοντας των Ιουδαίων.

Αυτός ήρθε προς αυτόν μια νύχτα και του είπε: «Ραβί, ξέρουμε ότι έχεις έρθει από το Θεό ως δάσκαλος. Γιατί κανείς δε δύναται να κάνει αυτά τα θαυματουργικά σημεία που εσύ κάνεις, αν δεν είναι ο Θεός μαζί του».

Ο Ιησούς αποκρίθηκε και του είπε: «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δεν αναγεννηθεί, δε δύναται να δει τη βασιλεία του Θεού».

Ο Νικόδημος λέει προς αυτόν: «Πώς δύναται ένας άνθρωπος να γεννηθεί όταν είναι γέρος; Μήπως δύναται να εισέλθει στην κοιλιά της μητέρας του για δεύτερη φορά και να γεννηθεί;»

Αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού.

Το γεννημένο από τη σάρκα είναι σάρκα, και το γεννημένο από το Πνεύμα είναι πνεύμα.

Μη θαυμάσεις επειδή σου είπα, “εσείς πρέπει να αναγεννηθείτε”.

Ο άνεμος πνέει όπου θέλει, και τη φωνή του την ακούς, αλλά δεν ξέρεις από πού έρχεται και πού πηγαίνει. Έτσι είναι καθένας που έχει γεννηθεί από το Πνεύμα».

Ο Νικόδημος αποκρίθηκε και του είπε: «Πώς δύνανται να γίνουν αυτά;»

Ο Ιησούς αποκρίθηκε και είπε σ’ αυτόν: «Εσύ είσαι ο δάσκαλος του λαού Ισραήλ και δε γνωρίζεις αυτά;

Αλήθεια, αλήθεια σου λέω ότι μιλούμε γι’ αυτό που ξέρουμε και μαρτυρούμε γι’ αυτό που έχουμε δει, αλλά τη μαρτυρία μας δεν τη δέχεστε.

Αν τα επίγεια σας είπα και δεν πιστεύετε, πώς θα πιστέψετε αν σας πω τα επουράνια;

Και κανείς δεν έχει ανεβεί στον ουρανό παρά μόνο εκείνος που κατέβηκε από τον ουρανό, ο Υιός του ανθρώπου, που είναι στον ουρανό.

Και καθώς ο Μωυσής ύψωσε το φίδι στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του ανθρώπου,

για να έχει ζωή αιώνια καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν.

Σε Νεοελληνική Απόδοση: Κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο Γ’ (3) 1-15

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.