Ο Επίσκοπος Μεσαορίας προέστη του μνημοσύνου της μητέρας του. Την Γ΄ Κυριακή Ματθαίου, 3 Ιουλίου 2022, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Το Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βενέδικτος Ιωάννου, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου και π. Ιωάννης Uliniuc, καθώς και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής, το οποίο αποτελεί μέρος της επί του όρους ομιλίας του Κυρίου. Ερμήνευσε τον κυριακό λόγο «ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν» (Ματθ. στ΄ 33).

Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος

Κυριακή Γ Ματθαίου ετήσιου Μνημοσύνου της Καλλισθένης Γεωργίου Πετρούδη

Ο άνθρωπος, ως ψυχοσωματική οντότητα, έχει το καθήκον να ενεργοποιεί και να καλλιεργεί όλα τα χαρίσματα που έλαβε από τη δημιουργία του από το Θεό και κατόπιν δια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος. Πάντοτε πρέπει να έχει τη συνείδηση ότι το Άλφα και το Ωμέγα είναι μόνο ο Θεός. Ασφαλώς ο άνθρωπος έχει καθήκον να εργάζεται, για να βγάλει τα προς το ζην σε αυτόν τον κόσμο, όμως η φροντίδα του για το σώμα να μην υπερέχει της φροντίδας για την αθάνατη ψυχή του, αφού «ἡ ψυχὴ πλεῖόν ἐστι τῆς τροφῆς» (Ματθ. στ΄ 25).

Όσες δυσκολίες και ταλαιπωρίες κι αν υπάρχουν σε αυτή τη ζωή, ο χριστιανός ξέρει να προσηλώνει καθηλώνει την προσοχή και την ελπίδα του στον εσταυρωμένο και αναστημένο Κύριό μας Ιησού Χριστό. Τη βασιλεία του Θεού τη ζούμε πρωτίστως στη Θεία Λειτουργία, όταν μετέχουμε των Αχράντων Μυστηρίων.

Η Βασιλεία του Θεού δεν είναι μόνο μια προσδοκία του μέλλοντος αιώνος, αλλά πρέπει να αγωνιζόμαστε να ζήσουμε τον παράδεισο από αυτή τη ζωή, δια της πνευματικής εργατικότητας, της προσευχής, της νηστείας, της ταπείνωσης, της συγχωρητικότητας και της αγάπης προς το συνάνθρωπο.

Επίσης, προέτρεψε το εκκλησίασμα να προσευχηθεί για τη νεολαία, η οποία περνά καιρούς δοκιμασίας. Οι γονείς και οι παππούδες να συνεργαστούν, με αγάπη και σεβασμό, με όλους τους παράγοντες των σχολείων, ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια τους να βγουν στην κοινωνία καλλιεργημένες προσωπικότητες.

Να μεταλαμπαδέψουν στις νέες γενεές την αγάπη και το σεβασμό για την ιστορία τους, την ταυτότητα, τις πατρογονικές παραδόσεις και την ορθόδοξη πίστη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος προέστη του ετήσιου Μνημοσύνου της μητέρας του, Καλλισθένης Γεωργίου Πετρούδη, η οποία κοιμήθηκε στις 3 Ιουλίου 2006.

Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο

Γίνετε μέλος στην κοινότητα ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online στο viber για άμεση, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.