ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Ξεκίνησε η νέα χρονιά στα σχολεία της Μητρόπολης Αργυροκάστρου. Του π. Ηλία Μάκου. Με το όραμα της γνώσης και του ήθους ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης Αργυροκάστρου (Εννιάχρονο Σχολείο και Λύκειο «Πνοή Αγάπης», καθώς και Εκκλησιαστικό Λύκειο στο Αργυρόκαστρο, και Κολλέγιο (Τεχνικό Λύκειο) «Πνοή Αγάπης» στον Μεσοπόταμο Αγίων Σαράντα).

Αλλά τα μαθήματα άρχισαν και στα άλλα σχολεία στην υπόλοιπη Αλβανία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Νέα χρονιά στα σχολεία της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Σχολεία της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Αγιασμός στα σχολεία της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό έργο από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, ο οποίος έχει από την πρώτη στιγμή τη φροντίδα για τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους είναι μεγάλο και σπουδαίο.

Και πολλοί απόφοιτοι των σχολείων της Εκκλησίας της Αλβανίας είναι στελέχη της, ενώ άλλοι κατέχουν καίριες θέσεις στην κοινωνία της Αλβανίας.

Τα εκπαιδευτήρια αυτά, πέρα από την παιδεία, που παρέχουν, και είναι πολύ ποιοτική, προκαλούν ένα συνδαύλισμα ευγενικών πόθων.

Και αυτό είναι μια δύναμη απαραίτητη για το δύσκολο ταξίδι στο πέλαγος της ζωής.

Δεν βοηθούν απλά τους νέους να ευρύνουν τον ορίζοντα της καλής γνώσης, αλλά και να διαμορφώσουν τη σκέψη τους και να φρουρήσουν την ψυχή τους.

Και τους δίνουν την ώθηση να αποκτήσουν δυναμισμό, που τους είναι απαραίτητος για να αποδεσμευτούν από τη ρουτίνα, τη στασιμότητα, και να επιδοθούν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Ακόμη τους ενισχύουν, ώστε όταν φτάσουν στην διασταύρωση των δρόμων, όπου θα κριθεί η τύχη τους, η τύχη ολόκληρης της ζωής τους, να είναι έτοιμοι να απαντήσουν με σταθερότητα και χωρίς αναβολή και αναποφασιστικότητα στο καθοριστικό ερώτημα:

Ποιο δρόμο να πάρω;…

πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.